Zanders haalt investeerder aan boord voor internationale groei

12 oktober 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zanders, een internationaal adviesbureau gespecialiseerd in treasury- en riskvraagstukken, heeft financiering aangetrokken van investeringsmaatschappij MML Capital. Met de kapitaalinjectie maakt het bureau zich op voor de volgende groeifase.

Het Britse MML Capital heeft voor een onbekend bedrag een minderheidsbelang genomen in het van oorsprong Nederlandse adviesbureau. Het resterende belang blijft in handen van het managementteam van Zanders.

“Wij zijn verheugd met Zanders samen te werken en de groeistrategie van het bedrijf te ondersteunen”, aldus Luke Jones, partner bij MML. “Zanders heeft een zeer gespecialiseerde propositie en hun expertise op het gebied van treasury en risk is ongeëvenaard. Het team heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt, en wij steunen hen om dit pad verder te vervolgen.”

Zanders haalt investeerder aan boord voor internationale groei

Zanders werd in 1994 in Nederland opgericht en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een 200-koppig adviesbureau, actief vanuit kantoren in Europa, Noord Amerika en Azië. Het adviesbureau adviseert multinationals, financiële instellingen, de publieke sector en non-profitorganisaties bij het professionaliseren van hun finance- en riskfuncties. Naast adviesdiensten levert Zanders ook een keur aan cloud-gebaseerde oplossingen.

Capaciteiten uitbouwen

Met de extra financiële slagkracht wil Zanders zijn capaciteiten en teams in bestaande internationale markten verder uitbreiden (met de Verenigde Staten, de DACH- en Scandinavische regio’s in Europa en Azië als belangrijkste groeimarkten) en nieuwe markten/segmenten betreden. “Ook willen we onze solutions business opschalen”, laat Laurens Tijdhof weten, CEO en Managing Partner van Zanders.

“De sterke staat van dienst van MML Capital op het gebied van het opschalen van bedrijven in meerdere regio’s was onmiddellijk aantrekkelijk voor ons. We zijn erg blij met hun steun en kijken ernaar uit om met hen samen te werken”, aldus Tijdhof, die al meer dan twintig jaar werkzaam is bij het adviesbureau.

Met de investering wordt Zanders onderdeel van een portefeuille die verder bestaat uit Waystone (een leverancier van institutionele governance-, risk- en compliance-diensten gericht op de vermogensbeheersector) en Roboyo (een adviesbureau gespecialiseerd in intelligente automatisering en robotic process automation).

Beide bedrijven hebben onder de vleugels van MML Capital een sterke groei doorgemaakt, zowel door organische uitbreiding als door overnames.

Dealmakers

MML werd bij de totstandkoming van de deal geadviseerd door DC Advisory, Pinsent Masons, Roland Berger en Confidas. Aan de andere kant van de onderhandelingstafel werd Zanders geadviseerd door Alantra, Atlas, Grant Thornton en Eversheds.