Zanders verhuist hoofdkantoor van Bussum naar Utrecht

09 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zanders, een Nederlands adviesbureau met zeven kantoren wereldwijd, verhuist zijn hoofdkantoor van Bussum naar Utrecht.

Het is voor de specialist in finance, risk & treasury een terugkeer naar het oude bekende. In de eerste jaren van zijn bestaan werkte Zanders (het bureau werd opgericht in 1994) al vanuit een Utrechts hoofdkantoor. In 2003 nam het bureau intrek in een villa in Bussum, waarvandaan het de afgelopen twee decennia uitgroeide tot een internationaal advieskantoor.

“Na meer dan 18 jaar in Bussum verhuizen wij ons hoofdkantoor naar de stad waar we zijn begonnen”, vertelt CEO en managing partner Laurens Tijdhof. “We hebben in Bussum vele gedenkwaardige momenten beleefd. Het is dan ook met gemengde gevoelens dat wij dit kantoor verlaten.”

Zanders verhuist hoofdkantoor van Bussum naar Utrecht

Vandaag de dag heeft Zanders circa 200 consultants en staf werkzaam vanuit kantoren in Bussum, London, Antwerpen, Stockholm, Zürich, New York en Tokyo. Samen met investeerder MML Capital, dat vorige maand een belang nam in de firma, verwacht Zanders de komende jaren verder door te groeien.

Het nieuwe kantoor in Central Park, een kantorencomplex pal naast station Utrecht CS, zal een belangrijke rol spelen in de plannen van het bureau.

“We kijken uit naar het nieuwe kantoor met al zijn faciliteiten, city vibes en de centrale ligging in een prachtige stad. Het biedt een nieuwe ontmoetingsplek die ons toegang biedt tot nieuwe talentpools door minder locatiegebonden beperkingen”, zegt Tijdhof. “Daarnaast kunnen we er makkelijker innovatieve processen invoeren om de productiviteit te verhogen en een nóg sterkere Zanders-cultuur creëren.”

Wat ook meespeelde in de keuze voor Central Park is de bijdrage die het levert aan de duurzaamheidsstrategie. Zo beschikt het kantoor over een BREEAM Excellent-certificaat, waarmee het kantoorpand voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid.

Leuk detail: op een hoogte van 45 meter, in het centrale hart van het kantoorpand, bevindt zich een indoor park met zo’n 40 bomen en 1.500 planten. Compleet omgeven door glas, dus ideaal voor professionals om even te relaxen, bij te praten, of een wandeling te maken terwijl ze genieten van het formidabele uitzicht.

Op maandag 22 november nemen de circa 80 consultants van Zanders in ons land intrek in het nieuwe kantoor op de 15e verdieping van Central Park.