Zanders opent 3de buitenlandse kantoor in Zwitserland

04 april 2010 Consultancy.nl

Adviesbureau Zanders heeft haar derde internationale kantoor geopend. Na de opening van een kantoor in Brussel (2006) en een vestiging in Londen (2008) heeft Zanders per 1 april 2010 ook een consultancykantoor in het Zwitserse Zürich. Managing Partner wordt Roger Disch (35), die hiervoor werkte als Treasury adviseur bij PwC en als adviseur bij BearingPoint.

Het team van Zanders in Zwitserland bestaat naast Disch uit twee consultants: ex-PwC adviseur Liam Ò Caoimh (33) en Sebastian Bodemer (29). Sander van Tol, partner bij Zanders Nederland en betrokken bij de oprichting van het Zwitserse kantoor, zal tijdens de opstartfase twee dagen per week in Zürich zitten om de consultants intensief te begeleiden.

Groeistrategie
De opening van een vierde Europees kantoor past volledig in de strategie van Zanders. “We hebben altijd een sterke ambitie gehad om te groeien”, vertelt Sander van Tol. “In de zestien jaar dat we bestaan, hebben we nationaal veel bereikt. Heel ‘Treasury Nederland’ kent Zanders inmiddels wel. Zo groot is dat wereldje immers niet. Als je nog meer wilt betekenen, kom je automatisch in het internationale circuit terecht”.

Grote potentiële klanten
Volgens van Tol is de opening van een kantoor in Zürich een logische stap: “We willen in de landen zitten waar op hoog niveau treasury wordt bedreven en Zwitserland hoort daar zeker bij”, legt Sander van Tol uit. Hij wijst op de gerenommeerde Zwitserse bedrijven en andere multinationals die – uit fiscale overwegingen – hun (hoofd) kantoren in het Alpen land hebben. “Denk aan Nestlé, Philip Morris International of Ahold. Maar vergeet ook niet de zogenoemde internationale organisaties als de Verenigde Naties of het International Comité van het Rode Kruis".

Over Zanders
Zanders is een adviesbureau gespecialiseerd in de kennisgebieden treasury management, risico-management en corporate finance. Het adviesbureau heeft circa 120 consultants verspreid over vestigingen in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

Nieuws

Meer nieuws over