Zanders betreedt Duitsland met kantoren in Keulen en Frankfurt

01 april 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zanders heeft zijn vleugels nu ook fysiek uitgeslagen naar Duitsland, met de opening van twee kantoren in Keulen en Frankfurt. Twee ’launching teams’ met tal van ervaren experts zullen vanuit de nieuwe vestigingen gaan werken aan het realiseren van de ambities van Zanders bij onze oosterburen – een leidende speler worden in het lokale treasury- en riskdomein.

Het van oorsprong Nederlandse consultancybureau is al bijna tien jaar actief op de Duitse markt. Daar biedt het ondersteuning aan klanten, waarbij het tot voor kort consultants moest invliegen afkomstig van onder andere zijn kantoren in Zürich (opgericht in 2010), London (2008) en Utrecht (het hoofdkantoor van Zanders).

Met het openen van twee fysieke locaties in Duitsland zal Zanders zijn internationale opdrachtevers in Duitsland nu nog beter kunnen bedienen en zijn relatie met lokale klanten verder kunnen versterken.

Zanders betreedt Duitsland met kantoren in Keulen en Frankfurt

“Wij zijn zeer verheugd over de uitbreiding van onze activiteiten in de DACH-regio”, laat CEO en Managing Partner Laurens Tijdhof weten. Hij voegt toe dat de verhuizing aansluit bij de ambitie van het bedrijf om zijn “activiteiten verder op te schalen”.

Zanders heeft een team met ervaren experts aangesteld om leiding te geven aan de nieuwe kantoren in Duitsland. Zij zullen zowel organisaties als financiële instellingen gaan adviseren over onderwerpen op het gebied van treasury en risk management.

Eén van deze experts is Carsten Jäkel, die meest recentelijk de rol van Global Head of Treasury vervulde bij EY. Hij en enkele van zijn teamleden hebben de overstap gemaakt vanuit het Big Four-kantoor.

“Zoals Zanders in veel landen wereldwijd doet, bieden wij treasury consultancy van A tot Z”, geeft Jäkel aan, “dus van treasury-strategie en -organisatie tot technologieselectie en -implementatie, inclusief het ondersteunen van corporaties en private equity-firma’s bij treasury-gerelateerde transactieonderwerpen.”

Martijn Wycisk, Principal bij Zanders en hoofd van het kantoor in Zürich, juicht de uitbreiding naar Duitsland toe: “De Duitse kantoren bieden ons een extra basis voor onze dienstverlening in Zwitserland en de hele DACH-regio, wat een bredere basis aan middelen en expertise oplevert.”

Zanders heeft in Europa, de VS en Azië meer dan 225 gespecialiseerde treasury- en riskconsultants in dienst.