EPSA sluit overname van AB&C Groep af

27 juli 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De krachtenbundeling van AB&C Groep met internationale speler EPSA is een feit. Vorige maand werd de deal reeds aangekondigd en inmiddels is deze ook succesvol afgerond.

Op 15 juni van dit jaar maakte AB&C Groep bekend dat het een verkoopovereenkomst was aangegaan met EPSA, een van oorsprong Franse zakelijke dienstverlener die ook actief is in Duitsland, België, Italië, Spanje, de Verenigde Staten en China.

Met de komst van de 500 medewerkers van AB&C – verspreid over de labels Aeves Groep (inkoop) en Boer & Croon (management consulting) – groeit EPSA wereldwijd door naar meer dan 2.000 consultants en staf.

EPSA sluit overname van AB&C Groep af

“Deze samenwerking stelt ons in staat om onze internationaliseringsambities te versnellen. We delen ook dezelfde ondernemerscultuur, wat de synergie tussen onze twee groepen zal bevorderen”, zegt Sherief Abdalla, CEO van AB&C Groep.

“EPSA maakt het mogelijk dat onze bedrijven hun dienstverlening kunnen uitbreiden, zodat zij hun opdrachtgevers nog beter kunnen bedienen, ook buiten de landsgrenzen”, voegt Chief Commercial Officer Jaap Heeringa toe.

AB&C Groep ontstond in mei 2022, toen Boer & Croon werd overgenomen door Aeves Groep. Aeves Groep is een specialist in het inkoopdomein. Via zes verschillende labels, waaronder AevesBenefit en Het NIC, is het bureau actief in de hele keten – van consultancy en detachering tot outsourcing, executive search en digitale tools.

Boer & Croon is een van de meest gevestigde namen in de wereld van managementoplossingen. Het in 1973 opgerichte bureau levert management consulting, interimdiensten en young professionals aan opdrachtgevers.

Dealmakers

EPSA werd gedurende de transactie bijgestaan door BNP Paribas (dealsupport), Roland Berger (commercial diligence), KPMG (financial diligence) en Lexence (juridische diensten), terwijl TowerBrook (de belangrijkste investeerder achter EPSA) werd bijgestaan door 1602 Capital (dealsupport).

AB&C Groep werd geadviseerd door Lincoln International (corporate finance).

In 2021 zette EPSA voor het eerst voet aan grond in de Nederlandse markt met de overname van de kleine inkoopspeler Procurement Services.