Leeuwendaal neemt kleinere branchegenoot BuitenhekPlus over

13 juli 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Adviesbureau Leeuwendaal heeft de kleinere branchegenoot BuitenhekPlus overgenomen.

Met de komst van BuitenhekPlus (circa 20 adviseurs) groeit het team van Leeuwendaal door tot een kleine 200 professionals. Bij Leeuwendaal werken naast organisatieadviseurs ook psychologen, trainers, coaches, interimmers en executive search-specialisten.

De directeur-eigenaren van beide firma’s – Arjen Kuijten en Edward Hermans (Leeuwendaal) en Eddy Buitenhek (BuitenhekPlus) – tonen zich verheugd over de krachtenbundeling, die volgt na een bijna 15-jarige samenwerking tussen de twee bureaus. Leeuwendaal en BuitenhekPlus leggen zich beide toe op organisatieadvisering rondom HR-thema’s en richten zich daarbij op opdrachtgevers in het publieke domein.

Leeuwendaal neemt kleinere branchegenoot BuitenhekPlus over

“We werken al vele jaren samen met de adviseurs van BuitenhekPlus voor vele andere opdrachtgevers binnen de overheid en het onderwijs”, vertelt Kuijten. “Het zijn pure specialisten die het ambacht van het functiewaarderen en organisatie-inrichting tot in de puntjes beheersen. Onze klanten gaan genieten van het vakmanschap en de vereende kennis en krachten van onze adviseurs in dit specialistische werk.”

Het langst lopende traject waar de twee partijen samen aan werken is HR21, een functiewaarderingssysteem voor gemeenten. Leeuwendaal en BuitenhekPlus ontwikkelden het systeem meer dan tien jaar geleden voor de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Anno 2023 geldt HR21 als hét functiewaarderingssysteem voor de sector, met meer dan 185 gemeenten die gebruik maken van de systematiek.

“Ik vind het geweldig dat onze jarenlange samenwerking nu uitmondt in een samengaan. Het geeft een enorme verbreding en verdieping van onze expertise, ook voegen we nieuwe opdrachtgevers toe aan onze portefeuille”, zegt Ramon van Oppen, directeur Organiseren bij Leeuwendaal. “En de intensieve kennisdeling maakt alle adviseurs wijzer.”

BuitenhekPlus werd bijna dertig jaar geleden (1990) opgericht door Eddy Buitenhek. Het bureau is partner van onder meer gemeenten, provincies, omgevingsdiensten, waterschappen, woningcorporaties en culturele instellingen.

Voor Buitenhek valt de deal samen met zijn terugtreden uit het bedrijf. “Vanaf het eerste moment dat ik over mijn opvolging begon na te denken, wist ik dat Leeuwendaal de ideale partner was om dat vorm te geven.”

”We werken al sinds 2009 intensief samen in HR21 en van meet af aan was er een bepaalde organische synergie”, legt hij uit. “De mensen kennen elkaar en weten wat ze kunnen verwachten, ook delen wij dezelfde normen en waarden. De service naar onze opdrachtgevers zal verder verbeteren en door de bundeling van krachten in het office-management kunnen we de bedrijfsvoering naar een hoger niveau tillen.”

“We zijn ervan overtuigd dat de adviseurs van BuitenhekPlus zich moeiteloos zullen invoegen bij Leeuwendaal”, voegen Kuijten en Van Oppen toe. “Wij zullen hen een zeer warm welkom bezorgen.”

Het is voor Leeuwendaal de vijfde deal sinds de oprichting in 1990. Eerder werden onder meer Higher & Company (HR-advisering), AVS (onderwijsadvies) en de assessmenttak van Meurs HRM ingelijfd.