Hilde van Pelt en Lotte van den Heuvel willen impact maken bij GalanNXT

09 juni 2023 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

GalanNXT heeft de afgelopen weken twee nieuwe, maatschappelijk betrokken adviseurs aan boord gehaald: Hilde van Pelt en Lotte van den Heuvel.

Hilde van Pelt neemt zeven jaar aan ervaring in de zorgsector mee naar GalanNXT, het young professionals-label van Galan Groep. Voorafgaande aan haar loopbaan studeerde ze af in Fysiotherapie, daarnaast volgde ze de master Evidence Based Practice in Healthcare.

Als junior onderzoeker en projectcoördinator werkte Hilde ruim anderhalf jaar aan een grootschalige leefstijlinterventie studie. In deze studie werkten meerdere universiteiten samen om het effect van een multi-domein leefstijlprogramma op het denkvermogen te onderzoeken.

Hilde van Pelt en Lotte van den Heuvel - GalanNXT

“Ik was onder andere betrokken bij de coördinatie en creatie van het onderdeel 'hart- en vaatgezondheid' binnen deze leefstijlinterventie, het rekruteren van deelnemers, de logistiek omtrent de uitvoering van de interventie en de aansturing van een team van drie tot zes stagiaires”, vertelt Hilde.

Bij GalanNXT kan ze zich verder ontwikkelen als adviseur en helpt ze maatschappelijk relevante organisaties bij het realiseren van hun doelstellingen. Daarbij hanteert ze graag een mensgerichte aanpak, die gericht is op het realiseren van maatschappelijke impact, met een breed draagvlak van belangrijke stakeholders.

Haar wetenschappelijke en analytische kwaliteiten vormen daarbij een welkome aanvulling. Hilde combineert haar praktische kennis en wetenschappelijke kennis in haar werk. Dit houdt in dat ze met zowel een betrokken, menselijke bril als een analytische, onderzoekende bril naar een vraagstuk kijkt.

“Iedereen is betrokken en staat klaar om het beste in elkaar naar boven te halen…”
- Hilde van Pelt

Bij het adviesbureau uit Baarn zit Hilde uitstekend op haar plek en hoopt ze de komende tijd veel te kunnen leren: “Vanaf dag één voel je dat de Galan Groep een organisatie is zonder poespas of sterke hiërarchie. Iedereen is betrokken en staat klaar om het beste in elkaar naar boven te halen én om waar nodig een collega te ondersteunen om de best mogelijke kwaliteit te leveren aan de klant. Die gezamenlijke motivatie geeft energie en inspireert.”.

Collega Lotte van den Heuvel maakte op haar beurt de overstap naar GalanNXT om zich “verder te specialiseren in organisatieontwikkeling”, zo vertelt ze “…Door te leren van de aanwezige kennis, zonder mijn zelfstandigheid te verliezen.”

“Alle adviseurs bij de Galan Groep zijn ambitieus, kritisch en leergierig. Ieder heeft een eigen expertise en perspectief, waardoor we elkaar constant uitdagen om verder te groeien en te innoveren”, vervolgt Lotte. "Tegelijkertijd is GalanNXT voor mij een veilige omgeving binnen de Galan Groep voor support en ontwikkeling.”

Lotte neemt uitgebreide ervaring in change management mee naar haar nieuwe werkgever. Zo rondde ze eerder een master in Organisaties, Verandering en Management af. Bovendien deed ze waardevolle ervaring op bij het Nationale Theater, waar ze enkele jaren de rol van bestuurssecretaris vervulde. Vanuit die rol adviseerde ze de boardroom over hoe zij hun visie en strategie konden vertalen naar concrete acties.

“Ik wil middels mijn werk bij opdrachtgevers bijdragen aan een groen en eerlijk Nederland, voor nu én de generaties na ons”
- Lotte van den Heuvel

“Mijn kennis en inzichten kwamen goed van pas tijdens mijn werk in de culturele sector, ten tijde van de coronacrisis en toen vervolgens alles op losse schroeven stond”, blikt Lotte enthousiast terug. “Ik krijg er energie van om met complexe vraagstukken aan de slag te gaan, inzicht te creëren in uiteenlopende perspectieven en verschillende lagen in een organisatie met elkaar te verbinden.”

In haar nieuwe rol kan Lotte haar tanden zetten in de meest prangende en maatschappelijke verandervraagstukken van klanten van GalanNXT. Vraagstukken die zich bijvoorbeeld richten op onderwerpen als duurzaamheid en sociale ongelijkheid. “Ik wil middels mijn werk bij opdrachtgevers bijdragen aan een groen en eerlijk Nederland, voor nu én de generaties na ons”, besluit ze.