Proven Partners breidt team uit met Kim van Vliet

08 juni 2023 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Proven Partners heeft het team versterkt met Kim van Vliet. Naast een technische achtergrond neemt Kim brede kennis van veranderen en organisatieontwikkeling mee naar haar nieuwe rol. Daarin zal ze haar klantwerk zowel richten op de harde als de zachte kant van verandering.

Kim van Vliet rondde eerder een master in Engineering & Policy Analysis af aan de TU Delft. Tijdens deze technische master besloot Kim zich eveneens op te leiden tot intuïtief coach. Zodoende kon ze het analytische (“hoofd”) combineren met het gevoel (“hart”), oftewel het centraal stellen van mensen. “Als coach verbind je je met je coachee en ga je van daaruit samen op zoek naar oplossingen”, geeft ze aan.

Later volgde een juniorrol bij talentontwikkelaar Bewegin, waar Kim zich verder bekwaamde in organisatieontwikkeling en verandermanagement. “Ik volgde diverse trainingen, van Lean tot Creatief Denken tot Faciliteren met Lego. Dit heeft me een mooie toolbox met verandermethoden opgeleverd.”

 Kim van Vliet, Sherpa, Proven Partners

Vanuit Bewegin kon ze aan de slag bij woningcorporatie Woonbron. “Ik werkte aan een opdracht over meerjarenonderhoudsplanningen (MJOP’s) en van daaruit neem ik ervaring mee met het verbinden van mensen om interdisciplinaire vraagstukken op te lossen.”

“Er waren namelijk wat grote thema's die de MJOP’s raakten maar die niet werden opgepakt – zoals de Quickscan Flora en Fauna – en ik ben vooral bezig geweest met kennisdeling over deze thema’s en het goed beleggen van deze thema’s binnen de organisatie. Ik heb in deze rol geleerd om problemen die spelen binnen organisaties te herkennen en hier oplossingsrichtingen voor te onderzoeken.”

Unieke filosofie

Deze waardevolle ervaringen nam Kim mee naar Proven Partners, een boutique-adviesbureau (ongeveer 10 medewerkers) dat zich in het bijzonder toelegt op het wendbaar maken van organisaties. Gevraagd waarom ze juist voor Proven Partners heeft gekozen, wijst Kim in het bijzonder op de “unieke filosofie” van het adviesbureau.

“Het meervoudig kijken vanuit het positieve en het werken vanuit de paradox, waarbij je wordt uitgedaagd om bewust je gedrag te kiezen, past heel goed bij mij, omdat ik geloof dat vanuit dit gedachtegoed de positieve energie in organisaties gaat stromen en er verandering mogelijk is.”

Een ander belangrijk aspect is dat het bureau in zijn teamcoaching werkt met de onderstroom – “datgene wat niet wordt uitgesproken en wel meespeelt”, legt Kim uit. “En ik heb in mijn eerdere werk en projecten gezien hoe belangrijk het is om de onderstroom te adresseren.”

Harde én zachte elementen

Juist de combinatie van harde (KPI’s zoals verzuim, verloop, klanttevredenheid) en zachte componenten (de onderstroom, communicatie) spreekt Kim dan ook zeer aan. ”Dit is doorslaggevend geweest in mijn keuze, ik ken geen andere organisatieadviesbureaus die vanuit een gegronde filosofie werken met deze twee uitersten.”

“Er wordt goed gelet op wat ik nodig heb en er is veel persoonlijke aandacht en ruimte om te leren en mij te ontwikkelen.”

Een filosofie die uitstekend past bij Kim: “Proven Partners werkt met de kracht van de paradox, een schijnbare tegenstelling waarbij de kracht zit in het maximaliseren van de twee uitersten, zoals hard en zacht, sturing en ruimte, individu en groep.”

“Proven Partners gelooft in sturing en ruimte bij organisaties: strakke sturing op cijfers, waar een analysecomponent in zit, en ruimte voor een eigen ‘beste’ invulling van hoe je tot die cijfers komt, oftewel de medewerker en het team centraal zetten. Ik kan en doe van nature beide.”

Sherpa

Kim kijkt terug op een vliegende start binnen Proven Partners, waarin ze uitgebreid de tijd heeft gekregen om zich te ontwikkelen tot een volwaardig ‘Sherpa’, zoals het bureau zijn adviseurs noemt. “Er wordt goed gelet op wat ik nodig heb en er is veel persoonlijke aandacht en ruimte om te leren en mij te ontwikkelen.”

Sinds dag één wordt ze meegenomen in de verschillende opdrachten waar het team aan werkt. “Bij Proven Partners lopen altijd veel verschillende opdrachten tegelijkertijd, waardoor het werk heel dynamisch is. Ik heb dus niet één eerste opdracht, ik werk al aan vijf opdrachten mee.”

De grootste opdracht waar Kim aan meewerkt is bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten. “Hier zijn we een nieuw concept voor het samenwerken op de Willemshof (hun kantoor) aan het vormen. Op dit moment lopen de inputsessies met de teams, waarbij we kijken wat de teams nodig hebben om goed samen te kunnen werken op kantoor.”

“Een super leuke opdracht, want je ziet dat ieder team wat anders nodig heeft, maar ook dat er veel raakvlakken zijn. Uiteindelijk wordt ons concept doorvertaald naar een interieur en een nieuwe manier van samenwerken.”