Rijnconsult benoemt Marit Ubachs en Sander Bisschop tot partner

06 juni 2023 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Marit Ubachs en Sander Bisschop zijn toegetreden tot de partnergroep van Rijnconsult. Ubachs werkt sinds 2016 voor het Utrechtse organisatieadviesbureau. Bisschop was er eerder al partner en keert nu terug op het oude nest.

Marit Ubachs deed de afgelopen twaalf jaar uitgebreide (advies)ervaring op binnen onder meer de financiële dienstverlening, zorg en voedingssector. Na het behalen van haar master in internationaal management en strategie startte ze in 2011 met het traineeship van IBC en werkte daarna als Manager Klinische Genetica voor het Vumc, alvorens ze zich ruim zeven jaar geleden aansloot bij Rijnconsult.

Te midden van alle verschillende omgevingen waarin ze zich het afgelopen decennium bewoog, was er één duidelijke rode draad: “Verandering heeft me altijd geïntrigeerd en zie ik als een constante”, aldus Ubachs. “Alles is en blijft in beweging, maar vraagt nog steeds om een richting.”

Marit Ubachs and Sander Bisschop - Rijnconsult

Ze is dan ook helemaal op haar plek in het complexe speelveld rondom verandering, voornamelijk binnen de zorgmarkt, maar ook met aandacht voor het bedrijfsleven. “Onder andere om de zaag scherp te houden”, zegt ze zelf.

Zo heeft ze de afgelopen jaren onder meer verschillende ziekenhuizen, gehandicapteninstellingen, maar ook het Zorginstituut Nederland, Allianz Partners en onderdelen van de Europese Commissie van advies voorzien rond uiteenlopende verandervragen.

“Wat gebeurt er om de klant heen, hoe verhoudt de organisatie zich – in de volle breedte – daartoe en wat vraagt dit? Maar vooral ook: met welke houding en gedrag komen we dan verder en (hoe) kunnen we als raad van bestuur en andere leidinggevenden hierin het voorbeeld geven?”, licht ze toe.

Haar kracht als adviseur ligt dan ook op thema’s als strategieontwikkeling, inrichtings- en governancevraagstukken, in verbinding met elkaar en met oog voor leiderschap, zowel binnen als tussen organisaties. “Ik voel goed aan hoe verhoudingen liggen en schroom niet om ongemakkelijke onderwerpen te benoemen indien relevant. Mijn stijl kenmerkt zich als doortastend, integraal en met een vleugje humor. Hierdoor worden zware thema’s luchtig en behapbaar.”

“Verandering heeft me altijd geïntrigeerd en zie ik als een constante.”

In 2020 promoveerde Ubachs tot senior adviseur. Parallel daaraan trad ze ook toe tot Integrated Consulting Group (ICG), de internationale adviespartner van Rijnconsult. Ze fungeert sindsdien ook als managing consultant in de samenwerking tussen de twee bureaus.

En sinds deze maand mag Ubachs zich dus partner noemen bij Rijnconsult. Ze treedt als jongste partner toe tot het team. “Een prachtige volgende stap”, laat ze weten. “En deze was niet mogelijk geweest zonder het plezier, de waardevolle lessen en steun die ik krijg van mijn dierbare klanten en collega’s!”

Voor Sander Bisschop betekent het partnerschap een weerzien met vele oude bekenden. Waar Ubachs in 2016 begon bij Rijnconsult, nam Bisschop datzelfde jaar na maar liefst zestien jaar afscheid van het team. Hij was destijds al vijfenhalf jaar partner.

Gedurende zijn zestien jaar bij Rijnconsult richtte hij zich op thema’s als samenwerking, business development, procesverbetering en kwaliteits-, project- en stakeholdermanagement. Hij deed projecten in zowel de publieke als private sector, voor opdrachtgevers als ProRail, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), de Schoonmaakbranche en de gemeente Westland.

“Ik ga klanten ondersteunen bij het goed laten aansluiten van hun organisatie op de kansen in de markt.”

In 2014 begon Bisschop aan een opdracht voor FrieslandCampina. Dat zou de opmaat vormen tot zijn overstap naar de internationale zuivelcoöperatie, waar hij de afgelopen zeven jaar werkte in diverse kwaliteits- en supply chain-managementfuncties.

Deze ervaring zal hij nu inzetten vanuit Rijnconsult, waar hij zich als partner richt op de food- en agrisector. “Ik ga klanten ondersteunen bij het goed laten aansluiten van hun organisatie op de kansen in de markt.”

Daarbij zoekt Bisschop altijd naar “de samenhang tussen product, proces en mens”, zo legt hij uit. “Met de focus op verbeteren en leren en gericht op het samenspel in teams en met andere disciplines.”

In reactie op zijn terugkeer naar Rijnconsult bedankt Bisschop zijn voormalige collega’s van FrieslandCampina voor de prettige samenwerking. “En dank aan Rijnconsult voor het vertrouwen om opnieuw samen te werken. Ik kijk uit naar een mooie tijd van samen zaken doen!”

Met de toetreding van Ubachs en Bisschop bestaat de partnergroep van Rijnconsult nu uit zeven partners. Naast Ubachs en Bisschop zijn dat Eveline  van Westerop en Boris Gooskens (die samen leidinggeven aan het bureau), Marcella Rijkschroeff (Rieken & Oomen), Diederik Hommes, Tjin Bremer, Niels van Dongen en Jan-Willem van Stijn (Interim en Rieken & Oomen).