Boris Gooskens volgt Diederik Hommes op in directie Rijnconsult

13 januari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Boris Gooskens is benoemd tot directielid bij Rijnconsult. Hij neemt het stokje over van Diederik Hommes.

Met de verandering van het management geeft Rijnconsult gestalte aan de verjongingsslag van het leiderschap, die het organisatieadviesbureau uit Utrecht drie jaar geleden heeft ingezet. In maart 2017 gaf Bas van der Velde – die dertien jaar de scepter zwaaide bij Rijnconsult – het stokje over aan Eveline van Westerop.

Per 1 maart zal Diederik Hommes, die vijftien jaar de directierol bekleedde, bestuurder af zijn. Net als Van der Velde (naast adviseur de auteur van de consultancyroman Woeltand) gaat Hommes zich in de rol van partner weer volledig richten op het adviseren van opdrachtgevers.

In zijn voetsporen treedt de 35-jarige Boris Gooskens, die zich in de zomer van 2017 aansloot bij het adviesbureau. Gooskens zet zich in als adviseur, verandermanager of procesbegeleider voor gemeenten, ministeries en ngo’s in uiteenlopende sectoren, waarbij samenwerking binnen en tussen organisaties de rode draad vormt in zijn werkzaamheden.

Boris Gooskens volgt Diederik Hommes op in directie Rijnconsult

“Ik ben betrokken geweest bij het opzetten en/of versterken van diverse samenwerkingsverbanden op het gebied van energiebesparing, integratie van vluchtelingen, groene groei en laaggeletterdheid”, aldus Gooskens, die voor zijn tijd bij Rijnconsult consultancyervaring opdeed bij KWINK groep.

De keuze voor het tweekoppige directieduo Van Westerop en Gooskens wordt breed gedragen door de medewerkers van het bureau. Rijnconsult hanteert sinds 2004 een bijzonder eigendomsmodel: iedere collega – zowel consultants als niet-adviseurs – is in gelijke delen mede-eigenaar en heeft dus een gelijk stemrecht. Gooskens zegt in een reactie op zijn benoeming als bestuurder: “Ik ben trots op ons unieke eigenaarsmodel en de stevige positie die we als Rijnconsult in verschillende markten hebben. Ik heb er veel zin in om de komende jaren met Eveline verder te bouwen aan dit bedrijf.”

Rijnconsult telt vandaag de dag 60 medewerkers en geassocieerden. Het bureau levert organisatieadvies, interim-management, training & opleiding en werving & selectie-diensten (via dochterbedrijf Rieken & Oomen), vooral in de markten zorg, binnenlands bestuur, agri & food, onderwijs en vastgoed.

Het Utrechtse bureau is lid van de Raad voor Organisatie-Adviesbureaus (ROA), de Raad voor Interimmanagement (RIM) en het internationale netwerk van Integrated Consulting Group (ICG).