Boris Gooskens, Yvette Gorter en Kees Goudzwaard versterken Rijnconsult

26 juni 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De afgelopen maanden heeft Rijnconsult zijn team met verschillende nieuwe professionals versterkt. Het gaat om Boris Gooskens, voormalig Publieke Sector Consultant van Kwink Groep, zelfstandig talent- en jobcoach Yvette Gorter en bestuurskundige Kees Goudzwaard, hiervoor Manager poliklinieken bij De Hoop ggz.

Boris Gooskens heeft ruime ervaring als interne verandermanager, externe procesbegeleider en kritisch klankbord in opdracht van gemeenten, ministeries en NGO’s in uiteenlopende sectoren. Sinds 2009 was Gooskens werkzaam als Public Sector Consultant bij Kwink Groep, een adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken. Begonnen als onderzoeksmedewerker en in zijn laatste rol als projectleider was Gooskens in deze periode onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van beleid en het evalueren van wetgeving, subsidieregelingen en organisaties.

Zo was hij onder andere gedetacheerd als Innovation Manager bij VluchtelingenWerk Nederland, waar hij verantwoordelijk was voor het opzetten van innovatieve samenwerkingsverbanden voor het versnellen van de integratie van vluchtelingen. April van dit jaar koos Gooskens voor een nieuwe uitdaging als Senior Adviseur bij Rijnconsult. Bij het adviesbureau, dat begin deze maand nog een directiewissel doorvoerde*, versterkt hij het team dat gemeenten en maatschappelijke organisaties adviseert over lean, leiderschap en ketens & netwerken. Hij gaat zich in het bijzonder richten op het organiseren van samenwerking binnen en tussen organisaties.

Boris Gooskens, Yvette Gorter en Kees Goudzwaard - Rijnconsult

Yvette Gorter heeft zich afgelopen april gevoegd bij werving & selectiebureau Rieken & Oomen, dat onderdeel vormt van Rijnconsult. In haar rol als Senior Adviseur begeleidt zij werving & selectie opdrachten en adviseert ze organisaties bij verander- en verbetertrajecten. Gorter heeft meer dan tien jaar ervaring binnen het werving en selectie-, advies- en coachingdomein.

Gorter was gedurende haar loopbaan ruim twee jaar actief als directeur actief bij Movimento, een bedrijf dat een bijdrage levert aan het versterken van het managementpotentieel van organisaties in de zorg door te voorzien in vast en tijdelijk management. In die rol was Gorter onder andere verantwoordelijk voor acquisitie, relatiebeheer, productontwikkeling en eindverantwoordelijk voor de uitvoering van de opdrachten. Ook is Gorter sinds 9 jaar directielid van DARE2SHARE, een intermediair, die zich inzet voor kinderen en jongeren in Nederland die een extraatje verdienen, omdat ze ziek zijn, beperkingen hebben of omdat het ze tegen zit.
 

Kees Goudzwaard is een bestuurskundige met ruime praktijk- en managementervaring in de zorg. De afgelopen drie jaar was hij werkzaam als Manager poliklinieken Midden-Nederland bij De Hoop ggz. Sinds mei is ook Goudzwaard bij Rijnconsult gestart, in de rol van organisatieadviseur. Hij heeft ruime ervaring in onder meer interim management, projectmanagement, conceptontwikkeling en het begeleiden van groepen.

Met de komst van Gooskens, Gorter en Goudzwaard telt Rijnconsult, dat voortdurend op zoek is naar nieuwe adviseurs, meer dan vijftig professionals. Daarmee behoort Rijnconsult tot de grotere organisatieadviesbureaus van ons land. Het bureau levert naast traditionele adviesdiensten ook interim- en werving en selectie diensten, waarbij de focus ligt op lean management, leiderschap en ketens & netwerken.

* Per 1 juni vormen Eveline van Westerop (1978) en Diederik Hommes (1966) de directie van Rijnconsult. Bas van der Velde heeft zijn directeurschap overgedragen om zich als partner bij Rijnconsult weer geheel aan zijn adviespraktijk te wijden.