Roland Berger adviseert NedCar bij herstructurering

05 oktober 2012 Consultancy.nl
Profiel

Begin deze week kwam er een einde aan maanden van onzekerheid voor autoproducent NedCar.

Het Eindhovense bedrijf VDL Groep staat garant voor een doorstart en dus werd de redding van NedCar een feit. Door de overname blijven de ruim 1.500 medewerkers van NedCar verzekerd van hun baan. Vanaf medio 2014 gaat de Limburgse autofabriek Mini’s bouwen voor BMW.

NedCar werd in de afgelopen periode ondersteund door Roland Berger Strategy Consultants.

Roland Berger ondersteunde het management van NedCar met o.a. strategische diensten en restructuring advies. “Vanaf de beslissing van Mitsubishi in februari 2012 om de productie van auto's in Born te stoppen heeft NedCar een nieuwe strategie ontwikkeld om zich te transformeren tot een onafhankelijke autofabrikant. Op basis van deze strategie en de diepe expertise van NedCar om hoge kwaliteit auto's te produceren, is zij er in deze korte periode in geslaagd om zowel een nieuwe aandeelhouder als een nieuwe klant te vinden” aldus het strategie adviesbureau in het persbericht.

Successfactoren

Volgens het strategy consulting kantoor lagen drie successfactoren ten grondslag aan de succesvolle herstructurering:

(1) een robuste strategische visie die bouwt op de kracht van de onderneming en aansluit bij de wens van klanten en stakeholders

(2) een robuste business case met creatieve oplossingen

(3) een continu intensief proces van stakeholder management (onderneming, personeel, bonden, oude en nieuwe aandeelhouder, klant en overheid) om de oplossing binnen de voor hen aanvaardbare bandbreedtes te houden.