Hill + Knowlton Strategies benoemt ESG-expert Manuel Sosa Skrainka

18 mei 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Hill + Knowlton Strategies heeft zijn Sustainability Advisory-praktijk in Nederland versterkt met een nieuwe Director: Manuel Sosa Skrainka.

De uit Venezuela afkomstige Manuel Sosa Skrainka brengt meer dan vijftien jaar aan ervaring mee naar het strategische communicatiebureau. De afgelopen dertien jaar richtte hij zich op duurzaamheid, ESG en het implementeren van ‘groene’ regelgeving, zoals als de EU Taxonomy en de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).

De Sustainability Advisory-praktijk van  Hill + Knowlton Strategies adviseert klanten over de strategische en communicatie-aspecten van duurzame transities, met een focus op thema’s als corporate branding, reputatie, ESG-communicatie, investor relations en public affairs.

Manuel Sosa Skrainka, Director, Hill + Knowlton Strategies

In zijn nieuwe rol zal Sosa Skrainka leidinggeven aan het ESG Advisory-team binnen de praktijk. “Met de aanstelling van Manuel bouwen we ons aanbod verder uit en kunnen we onze klanten nu ook adviseren op het voldoen aan ESG-regelgeving”, zegt Charlotte de Voogd, die leidinggeeft aan de Sustainability Advisory-praktijk.

De toevoeging van deze expertise valt samen met de snelgroeiende vraag van met name grote organisaties naar kennis over ESG-regelgeving. “Bedrijven moeten met steeds meer, vaak complexe regelgeving en standaarden rekening houden voor het registreren en rapporteren van niet-financiële informatie, zoals EU Taxonomie en CSRD”, legt Sosa Skrainka uit. “Deze nieuwe regels hebben vaak omvangrijke gevolgen, en uit verschillende onderzoeken blijkt dat de meeste bedrijven hier nog niet klaar voor zijn.”

In zijn eerdere werk bij HP, waar hij in totaal acht jaar actief was, ervoer hij uit eerste hand wat de impact van regelgeving kan zijn. Niet alleen op de afdelingen communicatie en compliance, maar ook op de gehele organisatie.

In zijn meest recente rol fungeerde Sosa Skrainka als ESG Program Manager voor HP binnen de EMEA-regio. In die hoedanigheid werkte hij aan de implementatie van de EU Taxonomy en CSRD, naast andere regelgevingen zoals Ecodesign for Sustainable Products Regulation (ESPR), EU Sustainability Reporting Standards (ESRS), Ecolabels en de Green Claims Directive.

Eerder in zijn loopbaan werkte Sosa Skrainka voor twee kleinere organisaties in ons land, evenals voor grote bedrijven in de Verenigde Staten en Venezuela, waar hij opgroeide en bachelor- en masteropleidingen afrondde.

Hill + Knowlton Strategies heeft een team van 30 adviseurs, werkzaam vanuit kantoren in Amsterdam en Den Haag.