Jacko D’Agnolo lanceert adviesbureau Smart Business Parks

24 mei 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Ervaren manager en consultant Jacko D’Agnolo heeft een nieuw managementadviesbureau opgericht. Met Smart Business Parks richt hij zich op het collectief en integraal verduurzamen van bedrijventerreinen.

“Nederland staat voor grote verduurzamingsopgaven”, begint D’Agnolo. “Vanwege hun belangrijke economische en maatschappelijke functie spelen bedrijventerreinen hierin een belangrijke rol.”

Daarbij wijst hij op het “enorme onbenut potentieel” op het gebied van energie, ruimte en klimaat. “Ze huisvesten ongeveer een derde van onze banen en verbruiken een aanzienlijk deel van de energie. De verduurzaming van bedrijventerreinen levert een grote bijdrage aan het behalen van de klimaatdoelstellingen.”

Jacko D’Agnolo lanceert adviesbureau Smart Business Parks

Met zijn nieuwe adviesbureau wil D’Agnolo deze verduurzaming aanjagen. “Smart Business Parks reikt perspectieven aan en zoekt samen naar antwoorden op het gebied van collectieve en integrale verduurzaming van bedrijventerreinen.”

Hij geeft aan dat innovatie en samenwerking hierbij cruciaal zijn. “De energietransitie vraagt om slimme samenwerkingsverbanden tussen ondernemers onderling en tussen private en publieke partijen, ook op bedrijventerreinen.”

D’Agnolo werkte eerder tien jaar voor managementadviesbureau Boer & Croon, onder meer als managing partner. Ook was hij algemeen directeur van zonne-energiebedrijf Solarus. De afgelopen drie jaar was hij associé bij consultancykantoor Next2Company.

“Ik ben een adviseur in hart en nieren en krijg ontzettend veel energie van het ondernemerschap”, aldus D’Agnolo. “Omdat ik al vele jaren actief ben op het gebied van duurzaamheidsvraagstukken voor het B2B- en voor bedrijventerreinen, heb ik een goed beeld van waar zij behoefte aan hebben en voel ik mij sterk bij hen betrokken. Mijn motto is: ‘Het samenbrengen van mensen of ideeën om iets groter en beter te maken dan het nu is’.”

In lijn met dat motto is Smart Business Parks gestart als een netwerkbureau dat samenwerkt met ervaren specialisten. Het bureau werkt voor provincies, gemeenten, ontwikkelingsmaatschappijen, ondernemersverenigingen en werkgeversverenigingen.

Momenteel is D’Agnolo onder andere actief als projectleider voor de Stichting Duurzame Bedrijventerreinen in Venlo en Roermand. Ook adviseert hij bij de de verduurzaming van bedrijventerrein De Beitel in Heerlen en is hij kwartiermaker voor de gemeente Maastricht bij het verduurzamen van bedrijventerrein Beatrixhaven.