Student Consultant opent eerste kantoor in Tilburg

05 mei 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Na iets meer dan twee jaar (vanaf de oprichting) te hebben geopereerd vanuit een gedeeld kantoor, beschikt Student Consultant nu over z’n eigen stekje. Met het eerste kantoor in Tilburg wil het studentenadviesbureau verder bouwen aan zijn groeiambities.

“Het openen van een volledig eigen kantoor was al geruime tijd een van onze wensen”, zeggen oprichters Jorick Schilken en Reno Kochanowski. Het duo richtte Student Consultant bijna tweeënhalf jaar geleden op en hebben de startup samen weten uit te bouwen tot een van de marktleiders in het segment voor studentenadvisering.

Vandaag de dag telt Student Consultant al meer dan 70 verbonden student-adviseurs. Als het aan Schilken en Kochanowski ligt, dan wordt de grens van 100 collega’s nog dit jaar doorbroken. 

Student Consultant opent eerste kantoor in Tilburg

Ondanks de hype die de laatste jaren is ontstaan rondom remote werken, is het hebben van een eigen kantoor in de visie van de twee oprichters een belangrijke voorwaarde voor groei en het vergroten van de teambinding.

“Het openen van een kantoor is een belangrijke stap voor onze organisatie. Het stelt ons in staat om een fijne werkplek te bieden voor onze consultants waar iedereen samen kan komen om te werken en waar een gezellige sfeer heerst”, aldus de oprichters.

“Het kantoor zal worden gebruikt voor het geven van trainingen aan de consultants, het houden van sollicitatiegesprekken en meetings en natuurlijk voor evenementen in het teken van teambuilding”, voegt Fabian van Riessen toe, Managing Consultant van de Student Consultant-hub in Tilburg. 

De keuze viel op Tilburg vanwege “de centrale locatie in het land” en het feit dat “een groot deel van onze consultants daar zit”, zegt Schilken (die zelf ook in Tilburg studeert). 

Meer kantoren openen

Het zal niet lang duren of Tilburg krijgt er in de buurt een zusterkantoor bij, want Student Consultant is van plan om in de toekomst ook kantoren te openen binnen de andere belangrijke hubs waar het actief is. “Maastricht, Nijmegen, Eindhoven en de Randstad staan op ons netvlies”, zegt Schilken. 

De markt voor studentenadvies is de afgelopen jaren sterk gegroeid. De sterke aantrekkingskracht van het concept van Student Consultant zit hem erin dat het studenten enerzijds de mogelijkheid biedt om praktijkervaring op te doen, anderzijds kan het hen een strategisch voordeel opleveren. Zo bouwen de student consultants een sterker cv op dan starters die deze ervaring niet hebben opgedaan. 

Opdrachtgevers staan steeds vaker open om met Student Consultant te werken, omdat deze waar voor hun geld kunnen bieden en steeds professioneler worden, veelal door training en begeleiding van grote en vooraanstaande adviesbureaus in de markt. Zo kan Student Consultant rekenen op de support van tal van bekende consultancykantoren zoals Boston Consulting Group, BearingPoint, BluPoint, Eden McCallum en EY.