Peter Blanshard als consultant aan de slag bij Vintura

28 januari 2023 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vintura heeft zijn Nederlandse team versterkt met de Brit Peter Blanshard, die zich binnen de Life Sciences-praktijk inzet als consultant.

Peter Blanshard brengt jarenlange ervaring in life sciences, subsidieadvies en marktonderzoek mee naar het management consultancybureau gericht op de sectoren life sciences en zorg.

Blanshard werkte hiervoor voor het Amsterdamse subsidieadviesbureau Catalyze, waar hij enkele jaren de rol van Life Science Consultant heeft vervuld.

Peter Blanshard als consultant aan de slag bij Vintura

In deze rol werkte Blanshard aan diverse commerciële subsidietrajecten voor academische instellingen en voor het midden- en kleinbedrijf. Ook hield hij zich bezig met het opstellen van business cases, het uitvoeren van marktonderzoek en het aantrekken van mogelijke nieuwe projectpartners.

Eerder in zijn carrière werkte Blanshard als Life Sciences-analist voor een investeringsmaatschappij en liep hij meerdere R&D stages, in Londen, New York en Mumbai.

Voorafgaande aan zijn loopbaan rondde Blanshard een master in Biochemistry, Molecular Biology & Biotechnology af aan University of Bristol. “Ik heb altijd een fascinatie gehad voor baanbrekende innovaties en ontwikkelingen in de farmaceutische en biotechnologische industrie.”

In zijn rol als Strategy Consultant bij Vintura biedt hij ondersteuning aan de life sciences-klanten van het bureau en maakt hij een positieve impact op het welzijn van patiënten en de bredere gezondheidszorg.

Vintura telt ongeveer 80 professionals verspreid over ons land, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk (door de fusie met Cepton) en Duitsland.