Pajam Yavari over zijn start bij Significant Synergy

15 mei 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan in het saleslandschap, heeft Pajam Yavari onlangs de stap naar de consultancy gezet. Bij Significant Synergy is hij inmiddels alweer drie maanden aan de slag in de rol van salesmanager.

“En dat met veel plezier”, trapt Pajam af, die afkomstig is uit de koffiebranche, waar hij meer dan tien jaar lang commerciële teams aanstuurde. Dat deed hij als salesmanager (en eerder als projectmanager) bij Naughty Beans, een koffiebedrijf uit Hoevelaken.

Zijn overstap naar Significant Synergy betekent overigens niet dat hij het salesdomein vaarwel heeft gezegd: “Integendeel”, geeft Pajam aan, “de switch is alleen van de ene branche naar een andere; ik blijf gefocust op sales.”

Pajam Yavari over zijn start bij Significant Synergy

“Ik neem nu de tijd om mezelf weer uit te dagen en te ontwikkelen”, vervolgt Pajam. “Mijn hart gaat sneller kloppen wanneer ik organisaties kan helpen en vooral wanneer ik latente behoefte(s) kan aanstippen. Het verbinden van mensen en succesvolle samenwerkingen, daar sta ik iedere dag voor op.”

Betekenisvolle rol in de publieke sector

Dit mag hij nu gaan doen in de publieke sector, waar Significant Synergy opereert, de tak binnen Significant Groep die zich richt op samenwerkingsoplossingen en zich zo toelegt op inkoop, aanbesteden en het stroomlijnen van de bedrijfsvoering van organisaties.

“De publieke sector is een frisse, nieuwe uitdaging waar ik veel kan leren en mij mag inzetten voor een klantenkring die dagelijks impact maakt op onze levens in de Nederlandse maatschappij”, zegt Pajam over zijn nieuwe werkomgeving : 

“Wat is er mooier dan hier een betekenisvolle rol in vervullen vanuit een krachtig consultancybedrijf als Significant Synergy?”, voegt Pajam toe, die zijn onthaal bij het bureau uit Utrecht omschrijft als een “warm bad”.

“Significant Groep is echt ingericht op het ‘wij’-gevoel”, geeft hij aan. “Iedereen staat vanaf de eerste dag open om je te helpen opstarten, je vragen te beantwoorden en je te helpen je draai te vinden.” Met een glimlach voegt hij nog toe: “Ik kan oprecht zeggen dat dit ondanks mijn inmiddels jarenlange werkervaring een bijzonder positieve manier van starten bij een nieuwe werkgever is.”

Digitaal portaal

De commerciële expertise van de ervaren salesmanager komt voor Significant Synergy als geroepen en is een waardevolle toevoeging binnen het team. “Mijn focus zal liggen op het aanboren van nieuwe interessante klanten en het verbreden en verdiepen van bestaande relaties, onder meer door ons innovatieve, digitale portaal In-Facts te helpen uitrollen”, vertelt Pajam, die daarmee meteen een kijkje biedt in zijn eerste, “behoorlijk gave” opdracht bij het bureau uit Utrecht.

“We hebben met onze collega’s van ons datalabel Significant Insights een digitale ontwikkelomgeving in-house opgezet om onze klanten nóg beter van dienst te kunnen zijn!”, legt hij uit. “Daar doen onze consultancylabels hun voordeel mee in hun opdrachten, zoals bij de Benchmark Eén tegen Eenzaamheid of de Monitor Gelijkwaardige Kansen van ons label Significant Public.”

Met het digitale portaal kan Synergy inkopers en inkoopmanagers helpen “efficiënt en kundig strategische keuzes te maken bij het aanbesteden en hun andere inkoopuitdagingen”, vertelt Pajam. “Dat doen we door hen inzicht in de uitgaven en de marktaanpak te geven. Omdat het uitrollen van zulke digitale oplossingen net wat anders werkt dan het winnen van een nieuwe consultancyklus heeft Significant een beroep gedaan op mijn kennis en ervaring.”

Naast zijn focus op sales en de uitrol van het digitale portaal zet Pajam zich bij Significant Synergy ook in de breedte in om de communicatie en de salesprestaties van het team te verbeteren. “Ik kan onze consultants bijstaan in het geven van handvatten omtrent klantcommunicatie en het versterken van hun commerciële slagkracht”, besluit Pajam.