Baker Tilly benoemt Janneke Brink-Daamen tot bestuurder

21 april 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accountants- en adviesorganisatie Baker Tilly heeft Janneke Brink-Daamen benoemd tot bestuurder.

De nieuwe bestuurder treedt per 1 september toe tot de raad van bestuur, wanneer ze het stokje overneemt van Ronald Houtveen. Ze voegt zich bij Ronald Hoeksel (voorzitter), Ronald Houtveen (die na een overdrachtsperiode op 1 januari 2024 terugtreedt uit het bestuur) en Erik Moens.

Janneke Brink-Daamen, die momenteel bestuursvoorzitter is van het Tergooi Medisch Centrum, wordt de eerste vrouwelijke bestuurslid van Baker Tilly sinds het vertrek van Anneke van Zanen-Nieberg vier jaar geleden.

Janneke Brink-Daamen, Bestuurder, Baker Tilly

“We zijn verheugd dat Janneke toetreedt tot de raad van bestuur. Ze is een ervaren bestuurder met een succesvolle loopbaan buiten onze sector. Haar leiderschapsstijl is te kenmerken als sociaal, verbindend en pragmatisch. We verwachten dat haar kennis en ervaring van grote betekenis zal zijn voor Baker Tilly”, aldus Joke Hoekstra, voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Brink-Daamen zwaait sinds 2018 de scepter bij Tergooi Medisch Centrum, een regionaal ziekenhuis met 3.000 medewerkers en een omzet van €290 miljoen. Eerder bekleedde ze zo’n tien jaar lang verschillende leidinggevende functies bij diverse zorginstellingen: UMC Utrecht, Erasmus MC en Rijnstate. Ze startte haar loopbaan in de financiële sector, onder meer bij ING en verzekeraar Delta Lloyd.

Over haar overstap naar de zakelijke dienstverlener zegt Brink-Daamen: “Ik heb Baker Tilly leren kennen als een organisatie met gedreven mensen, die graag op persoonlijke wijze de beste ondersteuning willen bieden aan hun klanten. Deze ambitie is voelbaar en geeft energie om samen vorm te geven aan de veranderingen waar de markt om vraagt. Ik kijk er naar uit daaraan bij te dragen.”

Topman Hoeksel laat in een reactie weten uit te kijken naar de samenwerking met Brink-Daamen. “Zij heeft bewezen dat ze sterk is in het opbouwen van organisaties. Haar leiderschap is gericht op het samen bereiken van resultaten en ze heeft een heldere visie.”

De raad van bestuur geeft leiding aan de ruim 950 partners en medewerkers van Baker Tilly. Het bureau behaalde in het afgelopen boekjaar een omzet van €105 miljoen.