Ronald Hoeksel wordt bestuursvoorzitter van Baker Tilly

13 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ronald Hoeksel wordt per 1 januari 2021 de nieuwe bestuursvoorzitter van Baker Tilly in Nederland.

Hij neemt het stokje over van huidig bestuursvoorzitter Marcel Huisman, die het accountants- en adviesbureau sinds 2017 als bestuurder heeft geleid (vanaf maart 2019 als bestuursvoorzitter). Met ongeveer 830 medewerkers werkzaam vanuit 13 vestigingen door het land, goed voor een omzet van €96 miljoen, behoort Baker Tilly tot de grotere zakelijke dienstverleners van ons land.

De nieuwe topman, Ronald Hoeksel, is een goede bekende van het bureau en het partnerteam. Hij maakte 13 jaar geleden de overstap van KPMG naar Baker Tilly, en is audit partner binnen het bureau. Naast zijn werk voor de Audit-praktijk was hij jarenlang kantoorvoorzitter van de vestiging in Zwolle.

Ronald Hoeksel, Bestuursvoorzitter, Baker Tilly

“Ik zie Ronald Hoeksel als een zeer geschikte opvolger en ik draag eind dit jaar vol vertrouwen de voorzittershamer aan hem over”, laat Huisman weten. Ook Joke van Lonkhuijzen-Hoekstra, de voorzitter van de Raad van Commissarissen van Baker Tilly, heeft vertrouwen in de opvolger van Huisman. “Als partner en zeer ervaren accountant heeft Ronald een actieve bijdrage geleverd aan de herijking van de strategie. Die kennis, ervaring en betrokkenheid zijn van grote waarde in zijn rol als voorzitter van het bestuur.”

In zijn nieuwe rol zal Hoeksel leidinggeven aan een vierkoppig bestuursteam, bestaande uit hemzelf, Ronald HoutveenErik Moens en Marco Hoeks. “Het is voor mij een eer om toe te treden tot dit bestuursteam en samen verder te bouwen aan de ambities van een sterker Baker Tilly”, geeft hij aan. 

Baker Tilly positioneert zich als een ‘trusted advisor’ voor het (inter)nationale mkb, familiebedrijven en de publieke sector, inclusief woningcorporaties. Deze focus is voortgekomen uit een recent strategisch vernieuwingstraject. Via het internationale Baker Tilly-netwerk kan het bureau klanten buiten de landsgrenzen bedienen.