Baker Tilly voegt Ronald Houtveen toe aan directieteam

12 april 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ronald Houtveen is gepromoveerd tot lid van het directieteam van accountants- en adviesorganisatie Baker Tilly. Hij zal 1 mei aanstaande beginnen aan zijn nieuwe rol. 

De voormalig Flynth-bestuurder zal bij zijn aantreden een van de drie bestuurders zijn van Baker Tilly, naast Marcel Huisman (voorzitter bestuur) en Rob Loves. Houtveen maakt sinds medio 2018 deel uit van het kantoor. Destijds werd hij van buiten aangetrokken als bestuursadviseur. 

Vanuit deze positie speelde hij een grote rol in het veranderprogramma waarmee Baker Tilly het verder verbeteren van de kwaliteit als continu proces verankert in de organisatie. Het kantoor – dat bestaat uit 900 medewerkers verdeeld over dertien vestigingen – heeft een grootschalig kwaliteitsprogramma gelanceerd in lijn met zijn streven de kwaliteit van de dienstverlening op te schroeven. Het bureau speelt hiermee ook in op de wensen van de beroepsorganisatie NBA en toezichthouder AFM, die al jaren roepen om meer kwaliteit in het accountancyvak. 

Naast accountancy en audit levert Baker Tilly ook diensten op het gebeid van consultancy, corporate finance, IT-advies, interim, risk & performance management, bedrijfsjuridisch advies en subsidie-audits. Het kantoor, dat tot voor kort in Nederland nog opereerde onder de naam Baker Tilly Berk, maakt deel uit van het Baker Tilly-netwerk, een mondiaal netwerk van meer dan 30.000 mensen in meer dan 145 landen.

Baker Tilly voegt Ronald Houtveen toe aan directieteam

“Wij hebben Ronald de afgelopen maanden in zijn rol als bestuursadviseur leren kennen als een daadkrachtig en ondernemend persoon met oog voor de mensen in onze organisatie. Zijn bijdrage aan het intensiveren van onze veranderinspanningen is zeer waardevol”, vertelt interim bestuursvoorzitter Huisman. “Zijn benoeming is van grote toegevoegde waarde – het geeft een extra impuls aan onze ambitie om de kwaliteit van onze organisatie verder te verbeteren en onderstreept onze keuze om daar op korte termijn invulling aan te geven.” 

Voordat hij zich aansloot bij Baker Tilly, deed de 53-jarige registeraccountant Houtveen onder andere ruim vijftien jaar ervaring op in de accountancy. Daarvan was hij zes jaar lid van de raad van bestuur bij Flynth adviseurs & accountants. Eerder werkte hij ongeveer vijftien jaar voor EY en circa zes jaar voor Resources Global Professionals (RGP). Daarnaast vervulde hij diverse (interim) directiefuncties in het onderwijs, waaronder bij het ROC ID College. Naast zijn werk voor Baker Tilly is Houtveen als lid van de raad van toezicht verbonden aan GGz Centraal.

Huisman bekleedt de rol van bestuursvoorzitter momenteel op interim-basis, nadat bekend werd dat Anneke van Zanen-Nieberg haar post verliet om voorzitter van sportkoepel NOC*NSF te worden – een kans die ze naar eigen zeggen niet kon laten lopen. De topvrouw begon eind 2017. Baker Tilly werd met haar aantreden destijds het eerste top tien-accountancykantoor met een vrouw aan het roer.