Pien van Putten over haar start bij zorgconsultancy D&A

23 mei 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zo’n vier maanden geleden sloot Pien van Putten zich aan bij D&A, een adviesbureau gericht op de zorgsector. We spraken met haar over haar start en hoe ze de afgelopen periode heeft ervaren.

Pien van Putten startte begin februari als junior consultant bij D&A. Het adviesbureau uit Waardenburg, onderdeel van Conclusion, adviseert en begeleidt organisaties in de gezondheidszorg bij het ontwikkelen van een digitale strategie en de slimme toepassing van informatie en digitale technologieën in het zorgproces.

“Ik heb erg veel zin om hier aan de slag te gaan”, liet Pien op LinkedIn weten alvorens haar start. Haar eerste project en uitdagende rol had ze direct te pakken, als project management ondersteuning voor de implementatie van HiX Standaard Content bij het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA).

Pien van Putten over haar start bij zorgconsultancy D&A

Zo is ze bij het ziekenhuis direct het diepe ingesprongen en kan ze meteen haar bijdrage leveren aan efficiëntere en betere zorg. “Ik heb voor zorgconsultancy gekozen omdat ik bij een zorgorganisatie graag de spin in een web ben”, vertelt Pien. “Dit geeft mij veel energie, omdat je vanuit verschillende perspectieven naar een oplossing moet zoeken. Zeker in zorgorganisaties, die vaak complex en dynamisch zijn, word ik als zorgconsultant getriggerd om scherp en ondernemend te zijn.”

Lees verder: D&A helpt ziekenhuis met HiX-implementatie van standaard content.

In haar huidige opdracht fungeert Pien als projectmanagementondersteuning (PMO) bij de implementatie van een elektronisch patiëntendossier in het WZA. Pien: “Als PMO’er denk ik mee over de inhoudelijke punten van een overleg, ben ik de sparringpartner voor de programmamanager en ben ik een extra paar oren en ogen in de organisatie.”

Het is een rol die uitstekend bij Pien past, zo geeft ze aan: “In deze rol heb ik de mogelijkheid om het gehele ziekenhuis te zien en dit maakt deze rol dan ook zo leerzaam en interessant.”

‘Direct vertrouwen gekregen’

Pien is blij dat ze bij haar start direct het vertrouwen heeft gekregen van D&A, waar ze vanaf het begin als volwaardig teamlid aan de slag is gegaan. “Ik heb echt het idee dat ik hier op mijn plek zit en daardoor mijzelf verder kan ontwikkelen.”

Verder spreken “de strategische en tactische vraagstukken die D&A doet binnen de zorgconsultancy” haar zeer aan.

Wat Pien daarnaast waardeert is dat ze bij D&A de ruimte krijgt om te werken aan haar ontwikkeling, zowel op professioneel als persoonlijke vlak. “In beide aspecten wil ik mij nog graag verder ontwikkelen en daarom is het erg fijn dat D&A de komende maanden verschillende trainingen heeft ingepland voor mij”, legt ze uit.

Overigens kan Pien ook zelf haar ontwikkeling mede-vormgeven. “Bij D&A krijg ik alle ruimte om zelf op zoek gaan naar een training of cursus die aansluit bij mijn persoonlijke doelen.”

Zo is haar start bij D&A voorbijgevlogen. Met een brede glimlach geeft Pien aan: “Mijn eerste maanden bij D&A heb ik als onwijs leerzaam en fijn ervaren. Vanaf mijn eerste werkdag ben ik met open armen ontvangen en ik voel mij dan ook echt thuis bij D&A.”