Man doet grote boodschap voor deur van Waalwijks adviesbureau

31 maart 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Een adviesbureau uit het Noord-Brabantse Waalwijk keek deze maand met verbazing naar de beelden van zijn beveiligingscamera. Daarop zag het een man voor de bedrijfsingang een grote boodschap doen. 

“Onze schoonmaker ontdekte de hoop afgelopen weekend”, aldus de eigenaar van het consultancykantoor in gesprek met de radiozender van Omroep Brabant. “Het zag er heel vies uit en we dachten al dat het niet van een dier kon zijn. Toen zijn we de camerabeelden maar eens terug gaan kijken.” 

Op de beelden van de beveiligingscamera is te zien dat een tot dusver onbekende man in de buurt van het kantoor loopt. Enkele tellen later verplaatst hij zich naar de voordeur van het pad, waar hij zijn broek en onderbroek uittrekt en hurkt om in een hoekje zijn behoefte te kunnen doen. 

Man doet grote boodschap voor deur van Waalwijks adviesbureau

“Het is geen zwerver”, stelt de eigenaar van het adviesbureau – die bewust onbekend wil blijven – tegen Omroep Brabant. “Het was gewoon iemand met hoge nood, die even geen toilet in de buurt had. Tegenover zijn bomen, struiken, een grasveld. Dus je zou zeggen, als je heel nodig moet, dan doe je het daar. Maar nee.” 

Het is overigens niet de eerste keer dat mensen in de buurt van het adviesbureau hun behoefte doen. Tegenover het bedrijfspand ligt een grote parkeerplaats, met daar rondom allerlei struiken. Hierin wordt wel eens wildgeplast, terwijl er in de struiken zo nu en dan ook bierflesjes rondslingeren. 

“Maar voor onze voordeur heb ik nog nooit urineplassen gezien”, vertelt de eigenaar tegen regionale krant De Stentor. “Wellicht wel omdat we meerdere camera’s hebben hangen aan ons pand. Die hebben we met name geïnstalleerd om mensen af te schrikken.” 

Daarbij is de keuze voor de deur van het bedrijfspand op slechts enkele meters van de Winterdijk ook opmerkelijk. Het gaat om de enige straat tussen het centrum van Waalwijk en de grote parkeerplaats. “Spelende kinderen of wandelaars, iedereen had er vlak langs kunnen lopen! Dit kan toch niet”, concludeert de eigenaar.

Om die reden stapte deze recent naar de politie van de Noord-Brabantse gemeente om aangifte te doen van het voorval. De videobeelden van de onbekende man zijn eveneens overhandigd aan de politie. Het is niet bekend of en binnen welk tijdsbestek de politie stappen zal gaan ondernemen. 

Misvatting over wat een wc is

Het is niet voor het eerst dat een adviesbureau in het nieuws komt door een misvatting over wat een wc is. In het voorjaar van 2019 zag een EY-professional tijdens het skiweekend van het Big Four-kantoor een plantenbak van het hotel waar het gezelschap verbleef aan voor toilet, en handelde daar ook naar. 

De leiding van het accountants- en adviesbureau stuurde de medewerker vervolgens naar huis en startte een onderzoek naar het plantenbakincident. Tevens stelde EY een onderzoek in naar de medewerkers die het nieuws met derden zou hebben gedeeld, waardoor het voorval naar buiten is gelekt.