Capgemini Consulting steunt Co-Creation Awards 2012

31 augustus 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Capgemini Consulting heeft zich verbonden als sponsor en mede-organisator van de ‘Co-Creation Awards’. Dit jaar worden awards voor best practice co-creatie* initiatieven voor de derde keer uitgereikt. Het adviesbureau steunt de organisatie in het professionaliseren van co-creatie als vakgebied. Daarnaast levert het ook een actieve bijdrage aan de organisatie van dit initiatief - de uitreiking vindt plaats op donderdag 8 november in het hoofdkantoor van Capgemini Nederland in Papendorp, Utrecht.

De 2012 Co-Creation Awards worden georganiseerd door de Co-Creation Association (onderdeel van de PDMA) in samenwerking met het Co-Creation Forum, Capgemini Consulting en eYeka. De PDMA hoopt met dit terugkerende initiatief de succesfactoren van co-creatie initiatieven te identificeren en een actieve discussie op dit onderwerp te blijven voeren. Vorig jaar was Capgemini ook betrokken bij de Co-Creation Awards van 2011.

Co-creatie categorieën
De co-creatie awards worden in vier categorieën uitgereikt:
- co-creation for innovation by for-profit organizations
- co-creation for marketing by for-profit organizations
- co-creation for innovation by non-for-profit organizations
- co-creation for marketing by non-for-profit organizations

Initiatieven aanmelden?
Bedrijven en partners kunnen tot eind september co-creatie initiatieven aandragen op de website.

* Co-creatie
Co-creatie is het intensief betrekken van consumenten en andere externe partijen bij productontwikkeling, marketing of customer service. Co-creatie wordt steeds belangrijker voor bedrijven en uit verschillende onderzoeken blijkt dat co-creatie leidt tot een grotere kans om producten en/of diensten te onderscheiden.