Capgemini Consulting verzorgt Co creation Awards 2011

15 november 2011 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Op dinsdag 22 november 2011 zal voor de tweede keer de Co-creation Award worden uitgereikt door de Co-creation Association (CCA). De organisatie van de awards wordt dit jaar verzorgd door Capgemini Consulting. Meer dan 50 co-creation initiativen zijn genomineerd in de drie rubrieken: Customization, Crowdsourcing en Community.

Genomineerde bedrijven zijn o.a. Albert Heijn, Burberry, Google, Heineken, IBM, Lay's, Media Markt, NS, Philips, Sara Lee / Pickwick, ProRail, Schiphol, Siemens, Volkwagen, ANWB, BMW, Dell, Microsoft, Nike en Starbucks. Stemmen op de co-creatie projecten is nog mogelijk op de website van de Co-creation Association. www.co-creationassociation.org

Awards event
De awards zullen worden uitgereikt tijdens het Co-creation Award event. Per categorie zal een winnaar worden gekozen op basis van de stemmen. Daarnaast zal een internationale jury, bestaande uit Felix Koch (Promise), Jaco van Zijll Langhout (Voorzitter CCA, Capgemini Consulting) en Graham Hill (Optima Partners, DesignThinkers) een overall winnaar bepalen. Tijdens het event zullen naast de awards uitreiking ook verschillende bedrijven, o.a. Philips, Schiphol en Provincie Utrecht een presentatie geven over hun co-creatie case.

Co-creatie
Co-creatie is het intensief betrekken van consumenten en andere externe partijen bij productontwikkeling, marketing of customer service. Co-creatie wordt steeds belangrijker voor bedrijven en uit verschillende internationale onderzoeken blijkt dat co-creatie leidt tot een grotere kans op producten en/of diensten te onderscheiden. Omdat de eerste successen zichtbaar worden, heeft de CCA vorig jaar de Co-creation Awards in het leven geroepen. Vorige week lanceerde VODW Marketing een platform gericht op co-creatie, FuturEyes LAB.

Over de Co-creation Association (CCA)
De Co-creation Association is in 2009 opgericht door verschillende experts op het gebied van co-creatie en co-innovatie, onder andere Capgemini Consulting adviseurs Jaco van Zijll Langhout, Remy Brinkhorst en Isabel Thijssen. De Co-creation Association heeft als doel om de ontwikkeling en verdere professionalisering van co-creatie te faciliteren. De CCA hoopt met de jaarlijkse Co-creation Awards de succesfactoren van goede co-creatie te achterhalen en een actieve discussie op te starten rond het onderwerp.