VODW lanceert FuturEyes LAB, denktank voor strategen

10 november 2011 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau VODW heeft vorige week FuturEyes LAB gelanceerd. Het initiatief biedt professionals een platform om hun handen ineen te slaan om “service design van de toekomst te bedenken”. Het doel is een krachtige online denktank van ongeveer 1,000 professionals wereldwijd te ontwikkelen. FuturEyes LAB, ontstaan door het combineren van co-creatie en service design, gaat zich richten op relevante vraagstukken rondom de vormgeving van dienstverlening.

Volgens een tweet van Jasper de Valk, adviseur bij VODW, hebben meer dan 150 professionals uit binnen- en buitenland zich in de eerste week na lancering aangesloten. Ook zijn de eerste bedrijven als opdrachtgever aangesloten. “We zijn nog steeds op zoek naar internationale strategen en creatieven om deel te nemen aan de community” aldus de Valk.

Over service design
Het adviesbureau is van mening dat service design steeds belangrijker wordt voor bedrijven in het verkrijgen en behouden van een duurzame onderscheidende positie in de markt. Dit geldt zowel voor dienstverleners, waar services het hart van de organisatie vormen, als voor product gerichte bedrijven.

Over co-creatie
Co-creatie is een veel besproken onderwerp binnen het marketing speelveld. VODW heeft de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar co-creatie en past het principe ook toe in projecten bij opdrachtgevers.

Maton Sonnemans, partner bij VODW, zegt over FuturEyes LAB: “Wij merken dat onze klanten steeds vaker behoefte hebben aan innoverend vermogen en een blik over de grenzen van hun eigen organisatie. Om huidige conventies te doorbreken en tot écht concurrentievoordeel te komen. Er zit ook steeds meer expertise in de markt, buiten de eigen organisatie en het wordt belangrijker om deze expertise op de juiste manier voor je te laten werken.’

VODW heeft FuturEyes LAB ontwikkeld in samenwerking met Redesignme op basis van een ontwerp van Scandinavian Design Lab.