Adviesbureau De Strategie Compagnie opgericht

29 augustus 2012 Consultancy.nl

Reinier Huisman, voormalig adviseur bij KPMG, heeft het adviesbureau De Strategie Compagnie opgericht. Het boutique consultancykantoor biedt strategische adviesdiensten aan mid/large corporates en het mid-market private equity segment. De focus van het adviesbureau ligt op Corporate Strategy en M&A Strategy, waaronder adviesdiensten als market entry- en haalbaarheidsstudies, commerciële (en operationele) due diligence en fusie & overname ondersteuning.
 
Volgens oprichter Reinier, die bij KPMG werkte in de Corporate Strategy en Transaction Services practices, is de timing ideaal om zelfstandig te gaan ondernemen: “Door de huidige marktomstandigheden is het noodzakelijk op strategisch gebied je zaken op orde te hebben. En juist daaruit volgen dan vaak de tegenwoordig broodnodige mogelijkheden voor groei en performance verbetering. Tegelijkertijd is de klant ook kostenbewuster. Daar springen wij op in."

Focus op mid-market

Over de diensten van De Strategie Compagnie zegt Reinier het volgende: “De methodische aanpak van De Strategie Compagnie heeft als doel inzicht en orde te creëren in de strategische opties die voorhanden zijn en de effecten hiervan zoveel mogelijk kwantitatief te maken”. Hij ziet met name groeikansen in de mid-market: “Wij zien veel kansen, en vooral in de mid-market. Juist daar kunnen wij een heel competitief product bieden” aldus de consultant.

De Strategie Compagnie - Consultancy.nl

Pre/postdeal diensten

Naast projectmatig advies ondersteunt De Strategie Compagnie ook het management van opdrachtgevers, bijvoorbeeld in pre/postdeal situaties. Huisman: “Naast de inhoudelijke bijdrage die wij dan leveren, kunnen wij als externe partij makkelijker de vaak ingrijpende veranderingen begeleiden waardoor de relatie tussen het management en de investeerder niet in het geding komt. Een gezonde buffer tussen deze twee werelden denk ik.”

Tweede partner: Kirsten Ploegmakers

Inmiddels heeft het adviesbureau versterking gekregen van Nyenrodiaan Kirsten Ploegmakers, die ook een verleden heeft bij de Advisory praktijk van KPMG. “Samen hebben we ruim 16 jaar ervaring in strategische consultancy, waarvan 10 jaar in M&A advies vanuit onze internationale functies bij KPMG Transaction Services” voegt Reinier toe.

Nieuws

Meer nieuws over