Strategie Compagnie begeleidt investeringsronde VeliQ

15 augustus 2013 Consultancy.nl

Technologiebedrijf VeliQ heeft via een investeringsronde $9 miljoen opgehaald. Door de extra investering kan VeliQ haar internationale groeiambities verder nastreven. De investeringsronde werd geleid door venture capitalbedrijf Northcap en T-venture, een dochteronderneming van T-Mobile. VeliQ werd tijdens de transactie bijgestaan door het Nederlandse adviesbureau De Strategie Compagnie.
 
VeliQ biedt volgens eigen zeggen als enige ter wereld een mobility Platform-as-a-Service (mPaaS) oplossing. Het platform biedt bedrijven de mogelijkheid om onder meer mobile device management, applicatie-, content beheer en beveiliging te beheren vanuit één universele console. Het hoofdkantoor van VeliQ is gevestigd in Nederland, daarnaast heeft het nevenkantoren in de Verenigde Staten, Groot Brittannië, Denemarken en Duitsland.
 
De Strategie Compagnie - Veliq

Internationale groei

Sinds de lancering van de mPaaS-oplossing MobiDM in 2009, is de omzet van VeliQ sterk gegroeid. Inmiddels wordt het platform via partners en integrators aangeboden in meer dan 60 landen. Om de internationale expansie te kunnen versnellen besloot het technologiebedrijf om extra kapitaal op te halen via een tweede investeringsronde. De keuze viel op Northcap. “Wij hebben uit diverse geïnteresseerde investeerders voor Northcap gekozen, vanwege hun lange termijn strategie en specialisatie in bedrijven met een grote internationale groeipotentie" zegt Alex Bausch, oprichter en directeur van VeliQ. Als onderdeel van de investering krijgt Kim Wiencken van Northcap een plek in het bestuur van VeliQ.

Meer dan alleen extra kapitaal

Volgens Jan Willem Huizingh, die vanuit corporate finance adviesbureau De Strategie Compagnie de investering heeft begeleid, kan Northcap naast het leveren van kapitaal ook op andere vlakken van toegevoegde waarde zijn. “Met een investeerder als Northcap halen zij niet alleen de benodigde financiering op om de ingezette snelle groei te continueren, maar krijgen zij ook een sterke partner aan hun zijde met veel marktkennis en een bewezen track-record” aldus de M&A adviseur.

Nieuws

Meer nieuws over