Groenewout voegt zich bij Duitse branchegenoot EPG Consulting

21 februari 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Groenewout heeft zijn krachten gebundeld met EPG Consulting. De Duitse branchegenoot neemt een meerderheidsbelang in het supply chain- en logistieke consultancybureau uit Breda.

Door de deal wordt Groenewout onderdeel van Ehrhardt Partner Group (EPG), een wereldwijd opererende aanbieder van supply chain- en logistieke oplossingen. EPG telt ruim 900 professionals, die zo’n 1.600 klanten bedienen overal ter wereld. Binnen EPG bundelt Groenewout de krachten met EPG Consulting, de adviesdochter van de logistieke groep.

Groenewout heeft meer dan 55 jaar advieservaring op het gebied van (her)ontwerp en optimalisatie van logistieke netwerken, realisatie en implementatie van (gemechaniseerde) magazijnoperaties voor partijen in de retail, e-commerce, transport en logistiek.

Groenewout voegt zich bij Duitse branchegenoot EPG Consulting

Door de krachtenbundeling van de twee adviseurs groeit het gezamenlijke team naar in totaal 40 consultants, actief in zowel Duitsland als Nederland. Op basis van de gecombineerde ervaring en trackrecord vormen de twee partijen samen “een van de toonaangevende onafhankelijke Europese supply chain- en logistieke adviesbureaus in de regio”, aldus Marcel Wilhelms, Managing Director van EPG Consulting

Vorig jaar nog werd Groenewout door Consultancy.nl verkozen tot een van de leidende logistieke spelers in het Nederlandse landschap.

Wilhelms voegt toe dat de twee bedrijven beschikken over een “complementair karakter” en “profiteren van sterke synergieën”, waardoor de twee bureaus hun klanten een nog completer aanbod kunnen bieden.

“We zien een toenemende vraag naar totale planning en realisatie, vooral als het gaat om automatiseringsoplossingen in magazijnen. Daarnaast wordt het steeds belangrijker om logistiek vastgoed precies te ontwikkelen aan de wensen van de klant en de logistieke oplossing die daarbij past”, aldus Wilhelms.

Volgens de managing director beschikt Groenewout verder over uitgebreide expertise op het gebied van supply chain, logistiek en CM&E, waarmee het een “perfecte aanvulling” op het dienstenaanbod van EPG vormt.

Voor Groenewout betekent de aansluiting bij de grotere branchegenoot dat het voortaan kan putten uit zowel het portfolio van EPG Consulting als de technologische basis van EPG. “Als onderdeel van EPG Consulting kunnen we ons verder ontwikkelen om al onze klanten een nog beter dienstenaanbod te presenteren”, geeft Alain Beerens aan, Managing Director van Groenewout.

Vooruitkijkend geven Wilhelms en Beerens – die beiden plaatsnemen in het leiderschapsteam van de nieuwe combinatie – aan dat beide bedrijven ook als het gaat om business development samen de handschoen zullen oppakken. “We zien een groot ontwikkelingspotentieel dat ook nieuwe adviessegmenten voor ons kan openen – bijvoorbeeld op het gebied van transportmanagementadvies”, licht Wilhelms toe.

Vorig jaar kwam ook een ander onafhankelijk Nederlands supply chain-adviesbureau in handen van een grotere speler. Toen werd Districon overgenomen door ingenieurs- en adviesreus Royal HaskoningDHV.