Alain Beerens nieuwe Managing Director van Groenewout

24 april 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Er staat een nieuwe kapitein aan het roer bij logistiekadviseur Groenewout. Op 1 april is Alain Beerens aangesteld als Managing Director. Hij neemt het stokje over van bedrijfsveteraan Mari van Kuijk, die meer dan een decennium leidinggaf aan de consultancy.

“Na twaalf jaar als directeur vind ik het tijd om plaats te maken voor een ander”, stelt Van Kuijk, die zich na aanstellingen bij verschillende andere adviesbureaus is 1998 aansloot bij het kantoor. “Na meer dan tien jaar aan het stuur te hebben gestaan, is een frisse blik natuurlijk ook gewoon goed voor Groenewout.”

Onder Van Kuijks leiderschap is Groenewout uitgegroeid tot een middelgroot logistiek- en supply chain-adviesbureau met een team van zo’n twintig partners en consultants.

Alain Beerens nieuwe Managing Director van Groenewout

Groenewout ondersteunt (internationale) klanten rond thema’s als supply chain-strategie, locatiekeuze, inventarismanagement, inkoop, opslag, verkoop- en operationele planning, uitbesteding, distributiecentra en lean logistiek. Daarnaast biedt Groenewout nog diensten op het gebied van constructiemanagement en engineering. 

“Mari heeft een zeer waardevolle bijdrage geleverd als directeur van Groenewout. Mede door zijn inzet en inspanningen is Groenewout vandaag de dag een bedrijf om trots op te zijn en een onafhankelijk adviesbureau dat bij veel bedrijven boven aan de lijst staat als ze logistieke en supply chain-vraagstukken hebben”, stelt Beerens.

De sterke reputatie van het kantoor wordt nog eens onderstreept in een onafhankelijke enquête onder bestuurders, die Groenwout aanwezen als een van Nederlands tien beste adviesbureaus op het gebied van logistiek en supply chain, naast grote namen als A.T. Kearney en de Big Four.

“Ik kijk ernaar uit om samen met het managementteam en de medewerkers deze koers voort te zetten”, vertelt Beerens. In zijn nieuwe rol zal hij volop blijven samenwerken met Van Kuijk, die in een andere bestuursrol actief blijft bij Groenewout. “Ik blijf als Managing Partner nog steeds nauw betrokken bij de toekomstige ontwikkelingen van Groenewout”, aldus Van Kuijk.

“De benoeming van Alain tot Managing Director stelt mij in staat om mijn hart te volgen en me volledig te focussen op logistieke vastgoedprojecten.” Ook zal Van Kuijk zich gaan bezighouden met de aansturing van de flexibele schil van consultants die betrokken zijn bij Groenewout. 

De andere bestuursleden van de private onderneming – Groenewout voltooide in 2008 een management buy-out – zijn partners Wendel Dijker en Arthur Zondervan. Deze ervaren adviseurs werken al meer dan twee decennia voor het kantoor.

Nieuwe directeur Beerens zelf maakt sinds 2000 deel uit van Groenewout en werd in 2003 lid van het managementteam. In zijn voorgaande rol gaf hij hierbij leiding aan de supply chain-praktijk. Op zijn trackrecord staan grote (her)ontwerpen van supply chain-concepten voor multinationals als AvayaTenovis, AstraZeneca, Canon, JohnsonDiversey, Nestlé, Solectron en Philip Morris. Voordat hij zich aansloot bij Groenewout werkte de Eindhoven University-alumni voor de Franse multinational St. Gobain en ERP-softwareleverancier JD Edwards op gebieden als logistiek en supply chain-management.

De leiderschapswissel bij Groenewout vindt plaats tegen de achtergrond van grote digitale disruptie binnen de logistiekbranche, evenals opkomende trends als agile, klantgerichtheid en technologische innovatie.