Het Kadaster kiest Atos, Ilionx en Ordina als IT-partners

22 februari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Het Kadaster heeft Atos, Ilionx en Ordina geselecteerd als voorkeursleveranciers voor de inhuur van IT-professionals. Het inhuurcontract heeft een looptijd van zes jaar en een waarde van ongeveer €50 miljoen.

Het Kadaster registreert en verstrekt gegevens over vastgoed en geografische informatie in Nederland en de daarbij behorende rechten, zoals eigendom en hypotheek. Het Kadaster heeft de taak om precies in kaart te brengen wie welke rechten heeft en te zorgen dat geografische data in ons land goed te achterhalen valt.

Ter versterking van de IT-functie en om de uitvoering van IT-vernieuwingstrajecten te ondersteunen, huurt Het Kadaster regelmatig externe specialisten in. Deze inhuur verloopt via raamovereenkomsten met zogeheten preferred suppliers.

Het Kadaster kiest Atos, Ilionx en Ordina als IT-partners

Voor de komende zes jaar zijn Atos, Ilionx en Ordina gekozen als partners. Via onderlinge minicompetities zullen zij gaan uitmaken wie welke klus mag oppakken. De opdrachten worden verstrekt met een resultaatverplichting, een inspanningsverplichting of een combinatie van deze twee.

De raamovereenkomst geldt voor zowel de inhuur van individuele specialisten als voor het aan boord halen van complete teams voor projectwerkzaamheden.

“We kijken uit naar de samenwerking met onze partners”, zegt Cora Smelik, lid van de raad van bestuur van het Kadaster. “Zij beschikken over de kennis, expertise en ervaring om invulling te geven aan de laatste technologische toepassingen. Hiermee kan het Kadaster een meer flexibele invulling geven aan de inhuur en beter meebewegen met relevante trends en ontwikkelingen.”

Atos en Ordina zijn al jaren een vaste IT-consultancypartner van het Kadaster. In 2016 behoorden ze ook tot de groep voorkeursleveranciers (dit contract liep eveneens voor zes jaar).

Opmerkelijk aan de gunning is de afwezigheid van Capgemini, dat zich al jaren een van de vertrouwde-IT partners van Het Kadaster mag noemen. In 2013 besteedde de overheidsdienst een groot deel van zijn automatisering uit aan Capgemini. Sindsdien is het beursgenoteerde bedrijf verantwoordelijk geweest voor het beheer en onderhoud.