RDW kiest vier partijen voor IT-inhuurcontract van €100 miljoen

15 augustus 2022 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft vier partijen geselecteerd als voorkeursleveranciers voor de inhuur van ICT-professionals. Het raamcontract heeft een totale waarde van 100 miljoen.

De RDW is ons land verantwoordelijk voor de registratie van gemotoriseerde voertuigen en het afgeven van rijbewijzen. De dienst opereert als zelfstandig bestuursorgaan, waardoor het niet direct onder het gezag van een ministerie valt.

Ter versterking van de IT-afdeling werkt de RDW met een flexibele schil van externe medewerkers. Externen worden al jaren via zogeheten mantelcontracten ingehuurd, waarmee de RDW grip houdt op de kwaliteit en kosten van de inhuur. De komende vier jaar fungeren Seven Stars, Get There, CimSolutions en ItaQ als preferred suppliers.

RDW kies vier partijen voor IT-inhuurcontract van €100 miljoen

De vier partijen zijn geselecteerd na een Europese aanbesteding. De interesse in de raamovereenkomst was groot, waarbij de winnaars als beste uit de bus kwamen op criteria als kwaliteit, trackrecord en prijs. Ook geeft de RDW (standplaats Groningen) de voorkeur aan de inzet van ICT’ers uit de regio Noord-Nederland.

De RDW maakt gebruik van de inhuur voor onder meer het uitvoeren van IT-projecten, het opvangen van pieken in capaciteit en het overbruggen van openstaande vacatures. Daarnaast biedt de dienst in samenwerking met de geselecteerde partijen opleidingsprogramma’s aan voor afgestudeerden die op deze manier ervaring kunnen opdoen om zich verder te ontwikkelen.

De belangrijkste rollen dia vallen binnen de scope van de overeenkomst zijn IT-projectmanagers, software en system engineers, functioneel ontwerpers, agile coaches, technisch beheerders en testspecialisten.

Seven Stars uit Zwolle is met de  gunning alweer voor de derde keer op rij geselecteerd als voorkeursleverancier. Het bedrijf werkt met verschillende onderaannemers: Sogeti, HTX automatisering, Bend CRM, Squerist, IT Captains, Routz, RealizIT en IT Alliance.

“ICT speelt een onmisbare rol in de dienstverlening van de RDW. Ik zie het als een groot compliment en blijk van vertrouwen voor het team en onze onderaannemers dat we deze aanbesteding wederom gewonnen hebben, een hele knappe teamprestatie”, aldus Jack de Groot, Business Unit Manager Noord bij Seven Stars.

René Kleine, Accountmanager bij Seven Stars, voegt toe: “De ICT-divisie van RDW biedt interessante opdrachten voor onze IT-professionals. Ze zijn constant bezig met het moderniseren van hun ICT-landschap en innovaties binnen hun infrastructuur. Zo zitten ze vol in de transitie van on-premises omgeving naar de Azure-cloud en spelen er innovatieve projecten omtrent vrachtwagenheffing en tol.”

Get There is voor de twee keer op rij geselecteerd. De detacheerder uit Leek was de afgelopen vier jaar ook al mantelleverancier en gaat bij het RDW samenwerken in een combinatie met New Nexus, Ilionx Nexxt, BQA en Brunel.

“We zijn trots op deze samenwerking”, aldus Nico Kluin, algemeen directeur van Get There. “Bij de keuze van de aanbesteding zijn bewijsstukken geleverd voor de kwaliteit van de dienstverlening en heeft Get There de hoogste score behaald, en daar zijn wij ontzettend trots op.”

CimSolutions en ItaQ zijn voor het eerst geselecteerd.

Moynul Hossain, directeur bij CimSolutions: “De kernwaarden van de RDW sluiten naadloos aan bij de kernwaarden van CimSolutions en de meerwaarde die wij aan onze klanten bieden. Met onze ruime ervaring met het leveren van hoogwaardige IT-diensten en -oplossingen is CimSolutions uitstekend in staat om de RDW te voorzien van passende, hoogstaande ICT-professionals.”

Hassan Tagi, directeur bij Itaq: “We zijn blij met het winnen van deze aanbesteding. Vanuit ons kantoor in Groningen gaan we mooie samenwerking met RDW opbouwen.”

Maximaal €100 miljoen

Volgens een woordvoerster van de RDW is het bedrag van €100 miljoen de maximale waarde die aan ICT-inhuur kan worden afgenomen onder deze opdracht. Het bedrag kan dus lager uitvallen. Bovendien heeft de rijksdienst de mogelijkheid om na twee jaar te bepalen of het door wil gaan met het nieuwe kwartet. De RDW heeft dan de optie om de overeenkomst twee keer te verlengen met een periode van één jaar.