ConQuaestor zoekt deelnemers voor BPM onderzoek

23 augustus 2012 Consultancy.nl

Adviesfirma ConQuaestor gaat dit jaar voor de zevende keer de status van Business Procesmanagement (BPM) in Nederland onderzoeken. Het thema voor 2012 is Innovatie. Naast het inzichtelijk maken van de stand van zaken van BPM willen de adviseurs dit jaar ook de bijdrage van BPM aan innovatie in kaart brengen.
 
Deelnemen
ConQuaestor zoekt medewerkers werkzaam op het terrein van BPM, profit en non-profit, die bereid zijn om deel te nemen aan het onderzoek. Onder de respondenten wordt een aantal vrijkaarten voor het Kluwer Jaarcongres Procesmanagement verloot. Deelnemen kan op deze pagina.
 
Over het Procesmanagement onderzoek 2012 - Innovatie
Al jaren wordt in de business process management (BPM) wereld gesproken over de steeds maar toenemende snelheid waarin de omgeving rondom organisaties verandert. Regelgeving komt in een steeds hoger tempo, markten zijn volatiel, de klant is bewuster en mondiger dan ooit en de time-to-market was nog nooit zo belangrijk. Geen wonder dan ook dat innovatie hoog op de agenda staat en het thema is van menige publicatie en congres. Na kritische studie blijkt dat ons vakgebied geen kant en klaar antwoord heeft op de roep om innovatie. We hebben volwassen en beproefde methoden om efficiency, kwaliteitsverbetering en risicobeheersing te bevorderen, maar hoe bevorderen we innovatie?

Is BPM eigenlijk niet tegenstrijdig aan innovatie? Door alle werkwijzen tot in detail vast te leggen, van medewerkers te verwachten dat ze zich hier exact aan houden en drempels op te werpen om deze werkwijzen te veranderen, zou het best kunnen zijn dat veel innovaties in de kiem worden gesmoord.

Of is BPM juist de enabler van innovatie die ons helpt producten op nieuwe wijzen aan de klant aan te bieden. Door barrières weg te nemen om nieuwe klantprocessen mogelijk te maken, te veranderen of te versnellen? Door structuur te bieden aan het innovatieproces en time-to-market te verkorten?

Wat is in de praktijk de waarheid? BPM als vriend of vijand van innovatie? Omdat de wetenschap hierop nog geen antwoord heeft, probeert ConQuaestor hierop haar licht te schijnen via ons jaarlijkse BPM onderzoek met als thema Innovatie.

Nieuws