Marktlink kiest Hamburg voor tweede kantoor in Duitsland

15 februari 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

M&A-adviseur Marktlink heeft zijn tweede kantoor geopend in Duitsland. Vanuit Hamburg wil het bureau ook in het Noorden van ons buurland mkb-bedrijven helpen met hun aan- en verkoopambities.

Na zo’n twintig jaar vooral in Nederland te hebben geopereerd, richtte Marktlink enkele jaren geleden zijn vizier op internationale uitbreiding. Na België (2019) kwam Duitsland (2020) aan de beurt, waarna vervolgens ook nieuwe vestigingen werden geopend in Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. 

Over de ambities in Duitsland was managing partner Tom Beltman al eind 2021 glashelder: “we willen het aantal kantoren uitbreiden tot zes”, zei hij destijds tegenover het Financieele Dagblad. Inmiddels vijftien maanden later, is na het kantoor in Düsseldorf nu ook het tweede kantoor een feit.

Marktlink kiest Hamburg voor tweede kantoor in Duitsland

“Hamburg is niet bij toeval gekozen. We zien het als een sleutellocatie om de hele Duitse Mittelstand te bedienen”, zegt Fredrik Jonker, partner bij Marktlink.

“De stad is het economische centrum van Noord-Duitsland en heeft een sterk fundament van midden- en kleinbedrijven, met een behoefte aan consultancy. Daarnaast is Hamburg geografisch een mooie brug naar de activiteiten van Marktlink in Scandinavië.”

Het nieuwe kantoor wordt geleid door Henning Kürbis, die 25 jaar aan ervaring in de overnamemarkt meeneemt naar de Nederlandse dealmaker. Hij maakt de overstap van Rödl & Partner, een zakelijke dienstverlener waar hij associate partner was binnen de M&A-praktijk.

“Hamburg heeft een extreem sterke commerciële aanwezigheid in Duitsland, maar wordt vaak over het hoofd gezien ten faveure van het Rührgebied en Frankfurt. Hamburg heeft een sterke internationale handelsgeschiedenis en beschikt over één van de belangrijkste havens in Europa”, zegt Kürbis.

Net als in de andere kantoren het geval is, gaat het Hamburg-kantoor bedrijven helpen met aan- en verkoopplannen, financiering en waarderingen. De focus ligt op het mkb en ondernemers, met deals goed voor een waarde van tussen de €5 miljoen en €250 miljoen.

Fredrik Jonker en Henning Kürbis

Groeiambitie

De opening van het kantoor in Hamburg volgt op het meest succesvolle jaar uit de geschiedenis van Marktlink. Met 150 transacties groeide het bedrijf in 2022 naar een recordaantal van 185 medewerkers. De ambitie is om op termijn nog verder te groeien naar 250 medewerkers.

“In Duitsland vormt deze stap pas het begin. We doen momenteel onderzoek naar andere Duitse steden waar de mkb-ondernemers ondervertegenwoordigd zijn in de overnamemarkt”, aldus Jonker.

Ook in het Verenigd Koninkrijk worden dit jaar nieuwe kantoren geopend, laat Jonny Parkinson weten, managing partner van de Britse praktijk. In ons land telt Markttlink nu vijf kantoren (Amsterdam, Deventer, Drachten, Gouda en Den Bosch) – medio dit jaar wordt Rotterdam aan deze lijst toegevoegd.

“Vanuit economisch perspectief is Europa één markt. Het is van essentieel belang dat je als bedrijf een overnameadviseur hebt die lokaal de voelsprieten heeft uitstaan en beschikt over een groot internationaal netwerk om activiteit in andere markten te identificeren. Daarnaast moeten wij de taal van de ondernemers in de regio spreken om hen zo goed mogelijk bij te staan in dit internationale speelveld.”