Marktlink vervolgt Europese expansie met betreden Britse markt

11 februari 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Nederlands M&A-advieskantoor Marktlink heeft zijn expansie in Europa voortgezet met de opening van een nieuw kantoor in Manchester.

Sinds de oprichting in 1996 biedt Marktlink fusie- en overnameadvies aan bedrijven en ondernemers. Het kantoor richt zich op het middensegment van de markt, met transactiewaarden variërend van €5 miljoen tot €150 miljoen.

Vanuit Amsterdam waaierde het bureau reeds uit naar het buitenland, met uitbreidingen naar België (2019), Duitsland (2021), Denemarken (2021), en nu dus ook naar het Verenigd Koninkrijk (VK).

Tim van der Meer en Jonathon Parkinson - Marktlink

“We willen het grootste mid-market mergers & acquisitions-consultancykantoor in Europa worden”, laat managing partner Tom Beltman weten. “Internationalisering is een belangrijke trend in het mkb-segment. Bij ongeveer een derde van alle deals die we sluiten is een speler van buiten de grens betrokken. Wij denken dat deze trend zich de komende jaren zal voortzetten.”

“De oprichting van ons kantoor in het Verenigd Koninkrijk is een belangrijke mijlpaal voor het kantoor en biedt ons een reële kans om onze operaties uit te breiden en de bloeiende markt voor fusies en overnames in het Verenigd Koninkrijk te bedienen”, voegt managing partner Tim van der Meer toe.

M&A-markt floreert als nooit tevoren

Uit recente data van Bain & Company komt naar voren dat de wereldwijde fusie- en overnamemarkt vorig jaar zijn beste jaar ooit beleefde. Dat komt mede doordat er een optimaal fundament ligt voor deals en een groeiend aantal bedrijfseigenaren openstaat voor het verkopen van zijn onderneming.

Binnen Europa vormt het VK de grootste overnamemarkt, zowel kijkend naar de dealvolumes als de dealwaarden. Logischerwijs wil Marktlink daar met zijn intrede in het land van profiteren, en zo tegelijk zijn footprint uitbreiden.

Met de opening van zijn eerste kantoor in het Verenigd Koninkrijk geeft Marktlink “enerzijds bedrijfseigenaren toegang tot kennis en adviezen van overname-experts die enorm veel ervaring hebben opgedaan bij transacties in heel Europa”, aldus Van der Meer. “Anderzijds bieden we ze een internationaal netwerk van potentiële kopers, verkopers en investeerders.”

Manchester de logische keuze

Marktlink heeft Manchester uitgekozen als locatie voor het eerste kantoor. Het M&A bureau verwacht in de toekomst meerdere Britse kantoren te openen, geeft Beltman aan.

“Manchester is de meest logische keuze”, stelt Jonathon Parkinson, die het nieuwe kantoor zal gaan leiden. “De stad is ondervertegenwoordigd op het gebied van professionele fusie- en overnameadviseurs met een internationale scope en netwerk, terwijl hij bol staat van de mid-corporate bedrijven en ondernemers. Wij hebben een brede kennis van deze regionale markt en de wensen van de ondernemers die er actief in zijn.”

Parkinson spreekt de doelstelling uit om voor het einde van het jaar “tussen de vijf en tien deals – organisaties met omzetten variërend van £2 miljoen tot £100 miljoen – te hebben afgerond” en om het team tijdens de lanceerfase in 2022 “uit te breiden naar zo’n zes professionals”.

“Het is echt een spannende tijd om bij ons bedrijf te komen werken en een geweldige kans om een ‘best-in-class M&A-aanbod’ te mogen samenstellen”, besluit Parkinson.