Marktlink breidt internationaal netwerk uit met Deense vestiging

18 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Marktlink slaat zijn vleugels uit naar Denemarken: de fusie- en overnamespecialist heeft een kantoor geopend in Kopenhagen.

Met 120 medewerkers actief vanuit zeven kantoren (vijf in Nederland, één in Duitsland, één in België), is Marktlink naar eigen zeggen het grootste M&A-advieskantoor in de Benelux gericht op het mid-marketsegment (transacties met een dealwaarde van €5 miljoen tot €250 miljoen). Marktlink helpt bedrijven en aandeelhouders onder meer met overnames, afstotingen, bedrijfswaarderingen en financiering.

In een jaar waarin Marktlink alweer zijn 25ste verjaardag mag vieren, heeft het kantoor ambitieuze plannen voor de toekomst bekendgemaakt. De huidige M&A-markt floreert en ook voor komend jaar zijn de vooruitzichten positief. Marktlink denkt de komende periode dan ook te kunnen profiteren van de sterke marktontwikkelingen.

Tom Beltman en Jesper Fogh Duelund

Volgens Tom Beltman, managing partner bij Marktlink, is het mid-market M&A-segment rijp voor internationalisering en voor spelers met een pan-Europese schaal. “Internationalisering is een belangrijke trend in het mkb-segment. In ongeveer een derde van de deals die we sluiten zien we nu de betrokkenheid van een grensoverschrijdende speler. Wij denken dat deze trend zich de komende jaren zal voortzetten.”

Met het openen van vijf tot tien nieuwe kantoren wil de Nederlandse dealmaker “de grootste mid-market M&A-consultancy van Europa” worden, legt Beltman uit. Denemarken vormt de eerste halte binnen deze reis, waarna vier tot vijf kantoren in Duitsland en enkele kantoren in het Verenigd Koninkrijk moeten volgen.

De uitbreidingsstrategie van Marktlink is gecentreerd rondom het sluiten van partnerships met bestaande boutique partijen en het doen van acquisities. In Denemarken wordt Marktlink geleid door Jesper Fogh Duelund, die een uitgebreid trackrecord in deals meeneemt naar het bureau. In het eerste jaar hoopt Duelund vijf Deense deals te kunnen begeleiden en het team naar vijf professionals te kunnen uitbouwen.

Eerder deze maand koos ook een ander Nederlands advieskantoor – data science-specialist Amsterdam Data Collective – voor Denemarken als nieuwe internationale basis in Scandinavië.