Amsterdam Data Collective breidt uit naar Denemarken

05 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Amsterdam Data Collective, een Nederlands adviesbureau gespecialiseerd in data science-diensten, heeft zijn vleugels uitgeslagen naar Denemarken.

In 2017 werd Amsterdam Data Collective opgericht, een end-to-end leverancier van data science-diensten, van strategie en het ontwerp van oplossingen tot de technische bouw en implementatie. “Sinds onze oprichting hebben we meer dan vijftig organisaties in Nederland geholpen meer datagedreven te worden”, vertelt medeoprichter en Managing Director Rik van der Woerdt.

Het grootste gedeelte van de expertise van het bureau richt zich op drie sectoren – financial services, de gezondheidszorg en de publieke sector. Tot zijn klantenkring mag Amsterdam Data Collective onder meer overheden, grote banken, zorginstellingen en ziekenhuizen rekenen.
Amsterdam Data Collective breidt uit naar Denemarken

Uitbreiding naar Denemarken

Na de succesvolle start vond het bureau de tijd rijp om de grens over te gaan. “We hebben ons de afgelopen vijf jaar stevig weten te vestigen in de Nederlandse data science-consultancymarkt. Dit heeft ons het vertrouwen gegeven om onze dienstverlening ook internationaal uit te breiden”, zegt Van der Woerdt, die eerder werkzaam was voor twee boutique consultancybureaus in Nederland en Australië.

Gevraagd waarom het 50-koppige bedrijf Denemarken heeft geselecteerd als eerste internationale locatie, geeft Van der Woerdt aan: “Met zijn vooruitstrevende cultuur, technologisch vaardige en gelukkige bevolking, optimistische mentaliteit en innovatieve bedrijven is Denemarken de ideale plek voor Amsterdam Data Collective om naar uit te breiden. We zijn zeer enthousiast over dit nieuwe avontuur.“

Om een vliegende start te kunnen maken in Scandinavië is Amsterdam Data Collective een samenwerking aangegaan met Vaekst, een in Kopenhagen gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in B2B-sales. “Zij zullen ons helpen bij het verzamelen van klantinzichten en onze business development in de regio helpen te versnellen”, aldus Van der Woerdt.

Ook Vaekst-medeoprichter Mik Lokdam ziet veel potentieel in de samenwerking: “Vaekst verschaft toegang tot de bredere Scandinavische regio, want we zullen naast Denemarken ook sales stimuleren in Noorwegen, Zweden en Finland. We zijn erg blij dat we kunnen samenwerken met Amsterdam Data Collective bij hun uitbreiding naar Scandinavië…Amsterdam Data Collective heeft alles in huis om organisaties te helpen meer impact te maken door middel van data science.” 

Voor Amsterdam Data Collective volgt de aankondiging kort op de MT-aanstelling van Marcel van Wersch – de medeoprichter van het middelgrote finance & risk-adviesbureau Solid Professionals (met kantoren in Nederland en Duitsland). Hij heeft de taak gekregen om bij te dragen aan de gewenste groeiversnelling.