Marinke Wijngaard treedt toe tot directie van Berenschot

08 februari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Marinke Wijngaard is toegetreden tot de directie van organisatieadviesbureau Berenschot. Samen met directievoorzitter Hans van der Molen geeft ze leiding aan ruim 400 professionals in Nederland (Utrecht) en België (Brussel).

Met Wijngaard haalt Berenschot een doorgewinterde bestuurder in huis. Hiervoor bekleedde ze leidinggevende rollen bij TNO en DSM, ook werkte ze jarenlang in de consultancy bij internationale advieskantoren.

“We zijn bijzonder verheugd over de komst van Marinke. Met haar achtergrond zal zij een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de verdere uitbouw van Berenschot in onderzoek, advies, realisatie en gestandaardiseerde producten en diensten”, zegt Hans van der Molen, sinds 2017 directievoorzitter van Berenschot.

Marinke Wijngaard treedt toe tot directie Berenschot

Wijngaard maakt de overstap van onderzoeksbureau TNO, waar ze fungeerde als managing director van de divisie Circulaire Economie en Milieu. Als extern boegbeeld was ze betrokken bij het creëren van Nederlandse en Europese publiek-private samenwerkingen rond initiatieven op het vlak van circulariteit, klimaat, milieu, duurzame chemie en energie-innovatie.

Eerder in haar loopbaan werkte ze jarenlang voor DSM, waar ze meerdere leidinggevende rollen vervulde. Gedurende haar zes jaar bij PA Consulting adviseerde zij bedrijfsleven en overheid over milieu, externe veiligheid en duurzaamheid, en heeft zij grote transities begeleid aan de hand van stakeholder- en verandermanagement.

Als een van de oudste adviesbureau van ons land helpt Berenschot organisaties in de publieke sector en het bedrijfsleven bij het oplossen van bestuurlijke en maatschappelijke vraagstukken, het realiseren van strategieën, prestatieverbetering en het bouwen en ontwikkelen van menselijk kapitaal.

“We hebben de ambitie om in 2031 marktleider te zijn in de maatschappelijke advieswereld in Nederland”, zegt Van der Molen.