Maarten Rosenberg partner bij ACE Management Consulting

03 februari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na zo’n dertig jaar binnen de bancaire sector te hebben doorgebracht, heeft Maarten Rosenberg zich aangesloten bij ACE Management Consulting als partner en aandeelhouder.

“Ik heb voor ACE Company gekozen vanwege de unieke boutique positionering van de firma op het gebied financial services consultancy, gericht op alle facetten van risk management en compliance”, aldus Rosenberg over zijn overstap.

Gedurende zijn lange loopbaan heeft Rosenberg in rollen als chief risk officer, bestuurder en leidinggevende tal van adviespartijen zien komen en gaan. ACE Company is echter altijd op zijn vizier blijven staan, vanwege hun zorgvuldig gekozen expertise in risk management en regulatory change, en doordat het bureau zich door zijn sterke groei heeft ontwikkeld tot een gevestigde naam in de sector.

Arthur Willigenburg, Maarten Rosenberg, Geert Waardenburg

“Ik vind het geweldig om mij aan te sluiten bij een team dat wordt gedreven door passie, authenticiteit, gedegen expertise, ondernemerschap en hoge servicenormen”, laat Rosenberg weten.

Vanuit het kantoor in Amsterdam werkt ACE + Company voor banken, verzekeraars, asset managers en pensioenfondsen. Het bedrijf telt circa 55 medewerkers, waarvan er zo’n 20 werkzaam zijn in de consultancytak waar Rosenberg zich bij aansluit: ACE Management Consulting (de andere takken zijn ACT, Atomic en Risketeers).

In zijn rol als partner zal Rosenberg een leidende rol innemen in het verder uitbouwen van de consultingpraktijk: “Wij streven ernaar het eerste aanspreekpunt te worden voor financiële instellingen als het gaat om het begrijpen, structureren en implementeren van (nieuwe) wet- en regelgeving.”

“Met de expertise die ik meebreng naar ACE, op gebieden als risk, compliance en bedrijfsstrategie en boardroomdynamiek, zal ik een bijdrage leveren aan de ambities van het bedrijf.”

De ruime ervaring waar Rosenberg aan refereert deed hij grotendeels op binnen Rabobank, waar hij zo’n 25 jaar heeft doorgebracht. Hij gaf onder meer leiding aan de Risk Management afdeling van Rabobank International, de Business Banking divisie in regio Amsterdam, en was in die hoedanigheid onderdeel van de Executive Board.

Daarna bekleedde hij zes jaar de rol van Chief Risk Officer en deputy CEO bij de Europese subsidiary van Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) , een van ’s werelds leidende financiële instellingen.

Rosenberg was als CRO binnen MUFG Europa verantwoordelijk voor alle afdelingen en diensten op het gebied van risk management, credit risk, regelgeving en compliance.

“Door mijn verschillende functies heb ik een stevig inzicht in commercial banking, lending, credit risk management, integrated risk management, compliance en regulatory gebieden als KYC/AML. Bovendien heb ik me ook veel bezig gehouden met ESG-onderwerpen”, laat Rosenberg weten.

Naast zijn rol bij ACE Company is Rosenberg toezichthouder en vrijwilliger in diverse capaciteiten – “ik word enthousiast van het kunnen leveren van een bijdrage aan de maatschappij.”