Mehul Mistry en Steven Hendriks over werken bij ACT Regtech Solutions

06 oktober 2022 Consultancy.nl 7 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mehul Mistry en Steven Hendriks zijn consultant bij ACT Regtech Solutions, onderdeel van ACE Company. Tegenover Consultancy.nl delen ze hoe het is om te werken voor de financieel specialist. Ze vertellen over hun projecten, hun ontwikkeling en de bedrijfscultuur.

Het is ruim twee jaar geleden dat Mehul Mistry en Steven Hendriks kozen voor ACE Company. Beiden kwamen ze vers uit de schoolbanken. Mehul rondde in 2020 een masteropleiding in Data Science & Entrepreneurship af. Al tijdens zijn studie deed hij zijn eerste consultingervaring op.

Bij Deloitte werkte hij op het snijvlak van analytics en information management. “Hoewel dat goed beviel was ik voor mijn gevoel toch toe aan nieuwe uitdaging”, vertelt Mehul. Hij besloot zich na het afronden van zijn studie aan te sluiten bij ACE Company.

Mehul Mistry en Steven Hendriks, ACT Regtech Solutions

In de rol van data scientist en consultant zet hij zich sindsdien in voor ACT, de praktijk binnen ACE Company die zich toelegt op regulatory technology (regtech)-vraagstukken.

Toen Mehul aan boord kwam was de praktijk net gestart. Wat hem trok aan ACT was dan ook “de mogelijkheid om vanaf het begin betrokken te zijn bij het opzetten van een nieuw bedrijf. Hierdoor kreeg ik al snel veel verantwoordelijkheid en kreeg ik de mogelijkheid om me naast mijn projecten bezig te houden met verschillende aspecten van bedrijfsvoering.”

Professioneel ontplooien

Steven rondde in 2021 een masteropleiding in Information Management af. Inmiddels heeft hij ruime ervaring opgedaan op het snijvlak tussen regtech, data en business intelligence. Eind 2020 startte hij als trainee bij ACE en groeide vervolgens door naar de rol van Business Analyst. Sinds begin dit jaar zet hij zich binnen ACT Regtech Solutions als consultant in voor de klanten van de praktijk.

Steven kijkt met veel plezier terug op de afgelopen twee twee jaar, “een periode waarin ik mij professioneel heb kunnen ontplooien. Door de tijd heen heb ik steeds meer verantwoordelijkheden gekregen. Dit was niet altijd makkelijk, maar dat is juist onderdeel van de uitdaging en er was altijd goede ondersteuning vanuit ACT.”

De afgelopen twee jaar heeft Steven aan uiteenlopende vraagstukken mogen werken. Bijvoorbeeld aan het realiseren van een dashboard rondom portfoliomanagement binnen een afdeling van een grootbank. “Dit heeft het management geholpen om beter inzicht te krijgen in de huidige status van projecten en faciliteert snellere beslissingen”, vertelt hij.

In een ander project was hij intensief betrokken bij de evaluatie van een groot veranderprogramma binnen een andere bank. “Dit verliep niet zoals gepland en wij hebben na een grondige analyse een aantal observaties en aanbevelingen kunnen delen om het programma weer op koers te krijgen. Daarnaast heb ik een kleinere rol gespeeld in een aantal andere externe projecten. Ik zeg extern omdat ook intern binnen ACT genoeg zaken lopen.”

Externe en interne projecten

Ook zijn collega Mehul heeft zich de afgelopen twee jaar beziggehouden met diverse externe en interne projecten. Samen met Steven werkte hij aan het dashboard rondom portfoliomanagement voor de grootbank.

“Hierna ben ik aan de slag gegaan bij een andere grootbank om mee te werken aan de herinrichting van hun kredietendomein”, vertelt hij. “Hier heb ik voornamelijk ondersteuning geboden bij het opzetten van (enterprise/solution) architectuur, maar ook kennis opgedaan rondom projectmanagement.”

Na deze ervaring leidde Mehul een project in de rol van Product Owner. “Samen met een externe partner hebben we toen een product gebouwd om regulatory impact assessments (deels) te automatiseren voor een fondsmanager.”

“Er vinden momenteel veel interessante ontwikkelingen plaats die de noodzaak van regtech steeds groter maken voor financiële dienstverleners.”

Naast deze en andere projecten heeft Mehul zich binnen ACT ook mogen storten op interne taken, bijvoorbeeld met het “ontwikkelen van onze proposities op gebied van data science met een focus op natural language processing.”

Op dit moment zit hij op een project bij een bank, waar hij samen met een team helpt om de regulatory change management-processen opnieuw in te richten.

Steven heeft intern op zijn beurt de verantwoordelijkheid gekregen voor het inzichtelijk maken en detailleren van het regtech-landschap, met een focus op regulatory change management. “Al met al denk ik dat mijn expertise goed benut wordt, maar ook dat ik mijn kennis hierdoor heb kunnen verdiepen.”

Voor zijn huidige klantopdracht helpt hij een opdrachtgever om informatieaanvragen en datagedreven managementrapportages te coördineren. In deze opdracht kan hij, zo legt hij uit, zijn datakennis combineren met zijn kennis op het gebied van information management.

Professionele ontwikkeling

Gevraagd hoe ACE Company zijn professionals helpt met persoonlijke ontwikkeling en groei, wijst Steven erop dat er binnen het bureau, naast alle kennis en praktijkervaring die de consultants opdoen tijdens klantopdrachten en interne projecten, er ook een “sterke focus op doorontwikkeling” is.

Hij licht toe: “Zo stel je bijvoorbeeld een persoonlijk ontwikkelplan op samen met een mentor. In dit plan kijk je naar de gebieden waarin je wilt doorgroeien, het ontwikkelpad dat je wilt belopen en de trainingen die nodig zijn om dit te realiseren. Zo is je ontwikkeling altijd in lijn met de doelen die je stelt. Daarnaast is er een aantal trainingen, gefocust op basis consultingvaardigheden, die iedereen volgt.”

Informele cultuur

De bedrijfscultuur bij ACE + Company omschrijft Mehul als “informeel” en als een cultuur waarin iedereen veel ruimte krijgt om zich te ontplooien: “Het managementteam is betrokken en staat ook altijd open voor nieuwe ideeën. Hierbij geven ze ook de mogelijkheid om zelf dingen op te pakken en krijg je snel verantwoordelijkheden.”

”ACT is een klein team dus je kent iedereen al snel ook op persoonlijk niveau.”

Daarnaast is de cultuur er een van ‘work hard, play hard’, geeft hij aan. “Onze collega’s zijn allemaal gedreven dus er wordt ook hard gewerkt, maar iedereen kan altijd wel tijd vrijmaken voor een koffie of een potje tafelvoetbal. Op vrijdag, wanneer iedereen naar kantoor komt, ligt de nadruk op het afspreken met collega’s en het werken aan interne projecten.”

Wat het werken bij ACT voor Steven vooral zo leuk maakt, zijn “het team en de uitdagingen die we aangaan”, zo geeft hij aan. ”ACT is een klein team dus je kent iedereen al snel ook op persoonlijk niveau, wat ikzelf prettig vind. Teamleden werken vaak aan verschillende opdrachten en je kunt dus ook enorm van elkaars ervaringen leren.”

Tot slot wijst hij op het afwisselende karakter van zijn werk: “Als team gaan we ook interne uitdagingen aan om de organisatie door te ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld het bouwen van een MVP voor een webapp, het in kaart brengen van het regtech-landschap of de interne processen te verfijnen. De combinatie van klantenwerk en interne activiteiten zorgt voor een leuke afwisseling.”

Impactvolle omgeving voor ambitieuze professionals

De twee kunnen andere jonge talenten zeker aanraden om ook aan de slag te gaan binnen het regtech-landschap. Mehut wijst daarbij op de snelle ontwikkeling van het landschap.

“Regtech begint een steeds groter onderdeel te worden van de fintech-wereld”, legt hij uit. “Er vinden momenteel veel interessante ontwikkelingen plaats die de noodzaak van regtech steeds groter maken voor financiële dienstverleners. Dit biedt kansen voor regtech-bedrijven om te groeien, maar ook om innovatief met aanstormende problemen om te gaan.”

Met andere woorden: de regtech biedt ambitieuze professionals een impactvolle omgeving. Mehut: “Zeker op het gebied van sustainability-wetgeving – wat een relatief nieuw gebied is voor financiële instellingen – liggen er op dit moment volop kansen voor het toepassen van regtech. De uitdagingen op dit gebied adresseren is een goede toepassing van technologie en een mooie stap richting een duurzame toekomst.”