ACE + Company en New Monday lanceren Risketeers

07 september 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Consultancybureau ACE + Company heeft de krachten gebundeld met recruitmentbureau New Monday. Samen hebben ze Risketeers gelanceerd, een startup die jonge talenten klaarstoomt voor een carrière in risk & compliance.

“We willen een nieuwe generatie risk-professionals opleiden die echt waarde toevoegt aan de financiële sector”, zegt Sjoerd Blom, managing director van Risketeers.

De ongekende krapte op de arbeidsmarkt en moordende concurrentie binnen het young professionals-landschap heeft de twee partners er niet van weerhouden de lat hoog te leggen. Blom: “Onze ambitie is om binnen drie jaar het beste opleidingsinstituut voor jong talent te zijn binnen ons vakgebied.”

ACE + Company en New Monday lanceren Risketeers

Het Amsterdamse ACE + Company is een adviesbureau gespecialiseerd in regulatory change en risk & compliance. Het bureau richt zich volledig op opdrachtgevers in de financiële sector. New Monday uit Nieuwegein heeft een bredere focus. Het plaatst specialisten op het snijvlak van business en IT, onder meer in de bankensector.

“Risketeers is gebouwd op de fundamenten van de twee ervaren organisaties die hun sporen in de financiële sector inmiddels ruim hebben verdiend”, zegt Arthur Willigenburg, partner van ACE + Company en medeoprichter van Risketeers.

Het eenjarige traineeshipprogramma van Risketeers werkt als volgt. Young professionals kunnen in hun eerste jaar rekenen op een “hoogwaardig opleidingsprogramma”, “intensieve begeleiding” en een “uitdagende klantopdracht” bij partijen als ABN Amro, Leaseplan of Rabobank.

Na 12 maanden treden de young professionals in dienst bij de klant, waar ze gedetacheerd zijn geweest (ook bekend als een detavast-constructie).

“Door deze aanpak maken young professionals een vliegende start binnen het vak en bij hun werkgever”, zegt Blom. “Zo krijgen ze 30 dagen opleiding, coaching en training van docenten en experts uit de markt. De deelnemers behalen in korte tijd belangrijke certificeringen zoals BABOK, Financial Risk Management Foundations, DAMA DMBOK en Professional Scrum Master 1.”

Onderscheidend in het programma is de nadruk op soft skills, vult Willigenburg aan. “Starters rollen vaak zo vanuit de collegebanken een kantoor in, maar weten vaak niet hoe het is om in zo’n omgeving samen met collega’s te werken Bij Risketeers helpen we ze daarom eerst over zichzelf te leren en over werken in een team.”

Medio september start de eerste lichting van Risketeers. Na twee weken onboarding en training gaan de tien young professionals begin oktober aan de slag bij hun klant.