Adviesbureau ACE start eigen interimlabel: ATOMIC

18 november 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau ACE heeft ATOMIC gelanceerd, een eigen label voor interim management diensten.

Met de uitbreiding van de dienstverlening speelt ACE volgens partner Lex Dekkema in op de groeiende vraag naar tijdelijke verandercapaciteit in de financiële sector, nu instellingen te maken krijgen met een golf aan veranderingen, variërend van de gevolgen van de coronacrisis tot nieuwe regelgeving en digitalisering. Net zoals ACE zal ook ATOMIC zich richten op opdrachtgevers in de financiële sector binnen het finance, risk en compliance domein.

“Onze klanten in de financiële sector worden geconfronteerd met grote veranderingen en vraagstukken waar kennis en uitgebreide ervaring voor nodig is. Zulke ervaren mensen zijn niet altijd direct voorhanden in de eigen organisatie. ATOMIC levert ervaren bestuurders of topspecialisten die diepe kennis en ervaring met soortgelijke vraagstukken hebben, waarmee ze direct inzetbaar zijn voor het realiseren van voortgang”, aldus Dekkema.

Lex Dekkema, Partner van interimlabel ATOMIC

De ervaren experts van ATOMIC kunnen worden ingezet op interimrollen in de lijnorganisatie (bijvoorbeeld afdelingshoofd) of in de programma- of projectorganisatie (bijvoorbeeld als programmamanager of PMO manager). Zij brengen naast inhoudelijke expertise ook een trackrecord in mee het succesvol begeleiden van verandering.

“Uiteraard is kennis nodig om vraagstukken te lijf te gaan. Maar ook uitgebreide ervaring om alle betrokkenen mee te krijgen in een verandering, of de impact te doorzien die een verandering heeft op verschillende werkgebieden binnen een financiële instelling zijn doorslaggevend. Door ons uitgebreide netwerk in de financiële sector kunnen we experts met de juiste match leveren”, zegt Dekkema. 

Bredere dienstverlening

Voor ACE zal ATOMIC opereren binnen twee andere business units en het bureau in staat stellen om end-to-end verandercapaciteit te bieden, van advies en consultancy tot de realisatie ervan en het bieden van ondersteuning in de ‘business-as-usual’-fase. Dekkema: “ACE richt zich vanuit een adviesvraag met een team op het adviseren van de klant en eventueel het ondersteunen bij de implementatie van adviezen. ACT is onze technologie dienstverlening gericht op regulatory en compliance vraagstukken.”

“Eén van de grote voordelen van ATOMIC is ook dat professionals voor een specifieke vraag die ze niet zelf kunnen beantwoorden snel en gemakkelijk kunnen terugvallen op de expertise van ACE en ACT zonder dat de klant direct geconfronteerd wordt met allerlei nieuwe gezichten. ACE, ATOMIC en ACT versterken elkaar dus in hun werkwijze.”

Dekkema verklapt hiermee ook hoe de naam van ATOMIC tot stand is gekomen. “Een atoom is nadrukkelijk verbonden in een groter geheel en is er sprake van interactie binnen het geheel waardoor het functioneert en sterker wordt.” En, “ACE, ATOMIC en ACT worden samen afgekort als AAA, wat een indicatie is van het kwaliteitsniveau dat we voorstaan”, zegt hij, waarbij hij de vergelijking trekt met de felbegeerde ‘triple AAA’-status in kredietmarkten.

De lancering sluit aan bij de missie van ACE om een bijdrage te leveren aan een betere financiële sector. “Er wordt veelvuldig gekeken naar de sector om haar rol te spelen in het herstel en de maatschappij verwacht daarnaast meer transparantie, proactiviteit en veiligheid. Expertise en voldoende mensen met de juiste kennis en ervaring zijn de bepalende factor in hoe snel en goed de sector kan veranderen. ACE wil daar graag haar bijdrage aan leveren.”