KPMG benoemt Yolanda Paulissen tot chief financial officer

20 januari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KPMG heeft een nieuwe chief financial officer (CFO) benoemd: Yolanda Paulissen, die haar nieuwe rol zal combineren met die van dealmaker binnen de Advisory-tak van KPMG.

Paulissen krijgt als CFO de eindverantwoordelijk over het gehele financiële reilen en zeilen binnen het Big Four accountants- en advieskantoor. Vorig jaar noteerde KPMG een omzet van €687 miljoen – de hoogste omzet ooit* in ons land voor KPMG.

In haar rol als partner binnen de Deals-praktijk zal Paulissen zich focussen op accountmanagement binnen de private equity-sector. KPMG helpt tal van investeerders met strategisch advieswerk, het sluiten van deals, en na een dealclosing met waardecreatie binnen de portefeuilles en deelnemingen.

Yolanda Paulissen, Chief Financial Officer, KPMG

Volgens Paulissen zelf is dit “een prachtige combinatie”, waar ze haar kennis en kunde op het gebied van cijfermatige analyses kan verbinden met de buitenwereld. “Als CFO kom ik in de haarvaten van KPMG terecht en door mijn verantwoordelijkheden bij Deals begrijp ik wat onze klanten nodig hebben. Zo kan ik op twee vlakken bijdragen aan de groei van KPMG.”

De 53-jarige Paulissen maakt de overstap vanuit Pels Rijcken, waar ze een rol als externe bestuurder vervulde.

Daarvoor werkte ze zestien jaar in diverse financiële functies voor Leaseplan. Ze sloot zich in 2004 aan als Senior Manager Corporate Strategy & Development en werd in 2006 benoemd tot Director Mergers & Acquisitions. Tussen 2010 en 2020 bekleedde ze de rol van Senior Corporate Vice President Finance en vanaf 2017 was ze ook bestuurslid.

Gedurende deze periode deed ze uitgebreide ervaring op over financiering, kapitaal- en balansbeheer, vormgeving van het externe verslagleggingsproces, fusies & overnames en financetransformaties.

Paulissen wordt onderdeel van het Group Leadership Team van KPMG. Het bestuur van de firma bestaat uit Stephanie Hottenhuis (CEO), Marc Broskij (COO), Edwin Herrie (Head of Advisory) en Marc Hogeboom (Head of Audit).

“We zijn erg blij dat Yolanda onze organisatie komt versterken”, zegt Broskij. “Ze ziet snel wat een organisatie nodig heeft om te kunnen groeien. Haar kennis en ervaring zal ze zowel bij onze organisatie als bij onze klanten goed kunnen inzetten.”

* Het betreft de hoogste omzet exclusief de cijfers van KPMG Meijburg & Co. Jaren terug werd de omzet van KPMG Meijburg & Co nog wel meegenomen in de geconsolideerde cijfers van KPMG.