Maxine Rijsdijk versterkt team van Significant Synergy

25 januari 2023 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Twee jaar geleden maakte Maxine Rijsdijk de overstap van facility management naar het inkoopvak. Als consultant bij Significant Synergy zet ze nu de volgende stap in haar loopbaan.

“Mijn eerste weken zijn onwijs goed bevallen”, zegt Maxine terugkijkend op haar vliegende start bij Significant. “Ik ben terechtgekomen in een team van collega’s die voor elkaar klaarstaan en waar samenwerking en (persoonlijke) ontwikkeling vooropstaat.”

Maxine is aangesteld als consultant binnen Significant Synergy, het onderdeel binnen Significant Groep gespecialiseerd in inkoop, aanbesteden en het stroomlijnen van de bedrijfsvoering.

Maxine Rijsdijk versterkt team van Significant Synergy

In haar nieuwe rol houdt Maxine zich bezig met (Europese) aanbestedingen en contract- en leveranciersmanagement en maakt ze deel uit van het categorieteam Facilitair. “Ons team zorgt voor de (door)ontwikkeling en innovatie van onze kernproducten op het gebied van facility management”, legt ze uit.

Verder werkt Maxine momenteel aan diverse projecten voor onder andere twee onderwijsinstellingen en een pedagogische (kinderopvang)organisatie. “Dit betreft de aanbesteding van zowel accountantsdiensten als drukwerk, maar ook facilitaire aanbestedingen, zoals schoonmaak en onderhoud aan de W-installaties.”

Van facility management naar inkoop

De interesse voor het inkoopvak zat er al in tijdens haar opleiding. “Gedurende mijn studie Facility Management heb ik dan ook gekozen voor de minor Inkoopmanagement”, vertelt Maxine, die de afgelopen vier jaar werkte voor facilitaire dienstverlener Flexim Netherlands, waar ze in haar laatste rol actief was als inkoper en contractmanager.

“Bij zowel mijn eerste werkgever als bij Flexim Netherlands bekleedde ik diverse facilitaire functies, waarbij er met regelmaat inkoop- en contractmanagementvraagstukken langskwamen in de vorm van meervoudig en enkelvoudig onderhandse trajecten, maar ook performance management, leveranciersmanagement en contractvernieuwingen.”

En dat smaakte al gauw naar meer, vertelt Maxine: “Hoe verder ik mij binnen het facilitaire vak ontwikkelde, hoe meer ik merkte hoe belangrijk een goed inkooptraject en contractering is voor de kwaliteit van de dienstverlening én de relatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer.”

“Verbindingen leggen en samenwerken met collega’s en diverse stakeholders met als gemeenschappelijk doel de organisatie van de klant verder te ontwikkelen, daar krijg ik energie van!”

“Dit maakte dat ik aan de voorkant al het verschil wil maken door structureel betrokken te zijn bij het inkooptraject en hiermee impact te hebben op de toekomstige dienstverlening. Daarnaast werk ik graag proces- en doelmatig, vind ik het juridisch kader onwijs interessant en krijg ik energie van een goede samenwerking tussen diverse stakeholders, wat goed toepasbaar is binnen het inkoopvak.”

Diversiteit en ontwikkeling

Met haar overstap naar de (inkoop)consultancy en Significant Synergy komen bovendien tal van voordelen om de hoek kijken. Zo waardeert Maxine in haar nieuwe werkveld vooral de “diversiteit aan projecten en opdrachtgevers, het adviseren in brede zin en de impact die je hiermee maakt”.

Ook geniet ze van de wisselwerking tussen enerzijds het inbrengen van kennis en anderzijds het zelf leren van projecten. “Ik ondersteun graag organisaties om hen verder te helpen ontwikkelen en professionaliseren. En deze wisselwerking maakt dat mijn persoonlijke ontwikkeling nooit stilstaat en ik opgedane kennis weer kan inzetten bij andere projecten.”

Inmiddels drie maanden aan de slag bij Significant Synergy, is Maxine dan ook blij met de bijdrage en impact die ze bij opdrachtgevers kan maken. “Verbindingen leggen en samenwerken met collega’s en diverse stakeholders met als gemeenschappelijk doel de organisatie van de klant verder te ontwikkelen, daar krijg ik energie van!”

En dat verder helpen van klanten doet ze uiteraard niet alleen, maar met een breed team van specialisten. “Er is zoveel kennis en expertise in huis die collega’s graag delen, zowel tijdens een praatje bij de koffieautomaat als middels een geplande training”, besluit Maxine.