Else van Renssen verkent de adviesbranche bij Significant Synergy

02 januari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Significant Synergy heeft zijn team onlangs versterkt met een nieuwe junior collega: Else van Renssen.

Momenteel volgt Else nog een master in Beleid, Communicatie en Organisatie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, een studie die ze naar verwachting volgend jaar zal voltooien. In haar rol als projectondersteuner bij Significant Synergy krijgt ze alvast de kans om naast haar studie kennis te maken met het advieswerk.

“Bij Significant kan ik mijn opgedane theoretische kennis omzetten in praktijkervaring en onderzoeken welke richting binnen het advieswerk mij het meest inspireert”, vertelt Else.

Else van Renssen, Significant Synergie

Hoewel ze nog aan het begin van haar loopbaan staat, neemt ze al waardevolle werkervaring mee naar het Utrechtse adviesbureau. Zo was ze bijna een jaar werkstudent aan het UMC Utrecht en zette ze zich gedurende de coronapandemie in als medewerker bron- en contactonderzoek.

Maatschappelijk relevante werkzaamheden voor de young professional, die aangeeft dat ze er tijdens haar studie achter kwam dat ze in haar werk het liefst op zoek gaat naar antwoorden voor maatschappelijke vraagstukken. “Ik zet graag mijn kritische blik in om te achterhalen hoe zaken (nog) beter kunnen.”

Dat doet ze nu bij Significant Synergy. Deze praktijk van Significant Groep is gespecialiseerd in gebieden als inkopen en aanbesteden, beleid, besturing en organisatie, categoriemanagement, contract- en leveranciersmanagement, control en informatiemanagement, procesoptimalisatie en samenwerking.

Inmiddels draait Else alweer drie maanden mee binnen de praktijk. “Ik heb de ontvangst binnen het team en de onboarding als erg prettig ervaren”, blikt ze terug op haar start. “Iedereen is vriendelijk, open en hulpvaardig. Fijn dat er kennismakingsgesprekken waren, waaronder met de partners, zodat je een gezicht bij die namen hebt.”

“Ook vind ik dat ik vanaf het begin echt als volwaardig medewerker word meegenomen in alles, ook al werk ik maar één dag”, geeft ze aan. “Heel prettig dat je zo snel op goed vertrouwen de vrijheid krijgt om zelf aan de slag te gaan en zaken zelf te proberen.”

In haar rol van projectondersteuner zet ze zich in voor GGD GHOR. “Ik ondersteun het team met de dienstverleningsovereenkomsten, wijzigingsovereenkomsten en nota’s van onrechtmatigheid. Ook finetunede ik de templates en checkte ik de dossiers op volledigheid.”

De cultuur bij Significant Synergy heeft ze gedurende de afgelopen maanden leren kennen als “open en non-hiërarchisch”, zo vertelt ze. “Ik vind het bijvoorbeeld goed dat de partners bij de deur zitten in plaats van in een apart kantoortje, en dat gezamenlijk lunchen wordt gestimuleerd. Dit is zo belangrijk!”