Emiel de Vries over zijn start bij inkoopadviseur Significant Synergy

25 oktober 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Afgelopen zomer startte Emiel de Vries als Junior Consultant binnen het team van Significant Synergy. Inmiddels enkele maanden onderweg zit Emiel “uitstekend op zijn plek”. Hij deelt zijn eerste ervaringen met Consultancy.nl.

Voorafgaande aan zijn start bij het Utrechtse onderzoeks- en adviesbureau rondde Emiel de Vries een MBA in marketing af aan de Radboud Universiteit Nijmegen en een opleiding Facilitair Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

Als inkoopconsultant houdt Emiel zich bezig met uiteenlopende vraagstukken op het gebied van Europese aanbestedingen, contractmanagement en inkoopprofessionalisering. Dat doet hij binnen Significant Synergy, het onderdeel binnen Significant Groep dat is gespecialiseerd in inkoop, aanbesteden en het stroomlijnen van de bedrijfsvoering.

Emiel de Vries, Inkoopconsultant, Significant Synergy

“Ik heb nog steeds geen enkele spijt gehad van mijn keuze om aan de slag te gaan bij Significant Synergy”, vertelt Emiel. “Wat mij erg aantrekt aan het inkoopconsultancyvak is dat ik elke dag kan samenwerken met collega’s die overstromen van inkoopkennis en -ervaring.”

Met veel plezier kijkt hij terug op zijn onboarding: “Mijn ontvangst bij Significant Synergy is super bevallen, mijn mentor (Malissa van Rijn) en vele andere collega’s begeleiden me waar nodig is en staan altijd paraat om mijn vragen te beantwoorden.”

Ontwikkelpad vormgeven

De komende tijd kan Emiel zich binnen Significant Synergy verder ontwikkelen, waarbij hij veel ruimte krijgt om zijn eigen ontwikkelpad vorm te geven. “Wat mij meteen opviel in mijn eerste dagen is dat er voor mij als junior echt een pad klaarligt om te gaan bewandelen, alleen de richting kan ik zelf bepalen. Zo weet ik nu nog niet welk aspect van het inkoopvak ik wil gaan doen.”

Daarbij kan Emiel in elk geval rekenen op de steun van zijn collega’s. “Als junior is het soms goed zoeken naar wat je kan en waar je aan kan bijdragen, maar met de juiste begeleiding (die ik hier zeker krijg) hoop ik ook naar het niveau te kunnen stijgen van mijn collega’s.”

Daarbij wijst hij ook op het uitgebreide trainingsaanbod binnen Significant Synergy. “Er zijn meerdere trainingen ingepland over de maanden heen, waar de focus ligt op de way of working van Significant Synergy. Deze trainingen helpen mij om me te ontwikkelen tot een (inkoop)consultant met de juiste skills en expertise.”

Maatschappelijke impact

Wat Emiel zeer aanspreekt is de maatschappelijke impact die hij kan maken: “De inhoud van deze trainingen passen we dagelijks toe in onze projecten en ze helpen mij ook om meer en meer bij te dragen aan diverse projecten die maatschappelijke impact mogelijk maken. Dit trekt me aan omdat ik steeds meer begin te realiseren dat iedereen kan bijdragen om de wereld om ons heen steeds iets mooier te maken, ook al zijn het maar kleine beetjes.”

De komende jaren zal Emiel zich mogen storten op verschillende soorten projecten, van facilitair tot mobiliteit en de vele andere vormen van inkoopdienstverlening. “Zo ben ik begonnen met een aanbesteding schoolmeubilair voor een middelbare school in Den Haag en een aanbesteding telemarketingdiensten voor een publieke omroep. Heerlijk divers en juist daarom kan ik wel stellen dat ik op mijn plek zit bij Significant Synergy.”