Ilionx wil met Noorse investeerder volgende groeifase in

01 december 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Ilionx heeft een nieuwe meerderheidsaandeelhouder. Met de switch van de ene investeerder (Egeria) naar de andere (FSN Capital Partners) wil het IT-bedrijf uit Amsterdam zijn sterke groei een vervolg geven.

Toen Egeria in 2017 instapte in Ilionx, telde de IT-firma circa 350 professionals. Vijf jaar later, na een sterk organisch groeipad en zeven overnames verder, bestaat het team van Ilionx inmiddels uit ruim 1.200 collega’s, verspreid over 13 locaties in Nederland.

Met de komst van de Noorse investeringsmaatschappij – die alle aandelen van Egeria en het huidige management overneemt – wil Ilionx volgens topman Jan Veltman zijn verdere groeistrategie realiseren.

Ilionx wil met Noorse investeerder volgende groeifase in

“Met FSN Capital Partners aan boord hebben we de middelen en de support om onze strategie en missie – experts in eenvoud – verder vorm te geven en uit te rollen”, aldus Veltman.

De focus ligt op het versterken van de vijf expertisegebieden waarbinnen het bureau al actief is: digitale strategie, cloud applicaties, data & artificial intelligence, hyperautomation en managed services. Volgens Veltman zijn er ondanks het internationale karakter van FSN Capital Partners (4 kantoren door Europa) geen plannen om de stap naar het buitenland te zetten.

Ilionx bedient vooral (semi)overheidsorganisaties, instellingen uit de zorgsector en bedrijven uit het transportwezen en de detailhandel.

Marcus Egelstig, partner bij FSN Capital Partners: “We zijn erg verheugd dat we Ilionx gaan ondersteunen bij het realiseren van haar strategie. We zien Ilionx als een zeer betrouwbare IT-partner voor haar klanten met een sterk team van ontzettend competente medewerkers, gecombineerd met een ondernemersgeest en klantgerichte aanpak. Met deze krachtige capaciteiten vinden we dat Ilionx goed gepositioneerd is voor verdere groei.”

Bedrijven die Ilionx sinds 2017 heeft overgenomen, zijn: IT-dienstverlener QNH Consulting, zorgautomatiseerder ICTZ, integratiespecialist Rubix, adviesbureau Le Blanc Advies, Salesforce-partner Redbook ICT, hyperautomation-specialist You-Get en IT-dienstverlener Trivento.