Le Blanc Advies sluit zich aan bij IT-dienstverlener Ilionx

17 juni 2021 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Boutique management consultancykantoor Le Blanc Advies heeft zich aangesloten bij Ilionx, een grote IT-dienstverlener met meer dan 1.000 medewerkers door het land.

De overname is onderdeel van Ilionx’ bredere groeistrategie van de afgelopen jaren, waarin het onder meer partijen als QNH Consulting, ICTZ en Rubix heeft overgenomen. Met de toevoeging van Le Blanc Advies bouwt het zijn digital transformatiedienstverlening verder uit met consultancy- en verandermanagementcapaciteiten.

Le Blanc Advies werd opgericht in 2006 en telt vandaag de dag ongeveer 45 professionals. Het Utrechtse adviesbureau voor de publieke sector legt zich toe op het managen van complexe projecten en verandertrajecten in de zorg- en overheidssector. Het team van analisten en architecten geeft dagelijks richting en vorm aan alle veranderingen die invloed hebben op de manier waarop (semi-)overheidsorganisaties informatie organiseren en toegankelijk maken.
Le Blanc Advies sluit zich aan bij IT-dienstverlener ilionx

Tot de klantenkring van het bureau behoren grote Nederlandse (semi-)overheidsinstellingen zoals gemeente Amsterdam, provincie Utrecht, ProRail, NS, UWV, de Belastingdienst, de Sociale Verzekeringsbank, MedMij en Nictiz.

Ilionx ontstond in 2002. De Utrechtse IT-dienstverlener richtte zich aanvankelijk op de technologische aspecten van ICT, maar bouwde zijn activiteiten in de jaren daarna verder uit. Zo ontwikkelt het tegenwoordig ook oplossingen voor de bedrijfskundige en organisatorische vraagstukken binnen het vakgebied.

De verschillende afdelingen binnen Ilionx zijn gespecialiseerd in onder meer security, data science, dynamics365, development, cloud computing, management consulting, interactive marketing en de digitale werkplek.  

Vizier op groei

Het IT-bedrijf, dat anno 2021 zo’n 900 medewerkers telt, is de afgelopen jaren flink gegroeid. Sinds 2017 doet Ilionx dit onder de vleugels van investeerder Egeria, die 65% van de aandelen in Ilionx in handen heeft.

In lijn met de groeiplannen fuseerde Ilionx in 2018 met QNH Consultants, om een jaar later het bedrijf volledig over te nemen. In dat jaar werd tevens zorg-ICT-specialist ICTZ ingelijfd, waarmee Ilionx zijn producten- en dienstenportfolio uitbreidde op het gebied van business Intelligence, digitale healthcare platforms, EPD-implementaties, functionele en technische consultancy en hosting.

Ook dit jaar staat voor Ilionx in het teken van overnamedeals, met een focus op de zorg- en overheidssector. Zo nam het onlangs integratiespecialist Rubix over, waarmee de IT-dienstverlener zijn slagkracht rondom klantadvies en implementatie vergrootte.

Analyse- en architectuurexpertise

En nu, met de toevoeging van het Utrechtse Le Blanc Advies, haalt Ilionx waardevolle analyse- en architectuurcapaciteit in huis, evenals ruime ervaring op het gebied van complexe gegevensuitwisseling en ketendigitalisering in de overheids- en zorgsectoren.

Die kan Ilionx combineren met zijn eigen expertise op het gebied van realisatie, integratie en adoptie, waardoor het zijn klanten nu nog beter end-to-end ondersteuning in hun digitale transformatietrajecten kan bieden.

Joost Gordijn, directeur van Le Blanc Advies, zegt over de krachtenbundeling: “Ik herken in Ilionx veel dezelfde waarden als in Le Blanc Advies: persoonlijke aandacht, vakmanschap en het maken van impact bij klanten. We versterken elkaar daarnaast in de zorg- en overheidssector. Hoe complexer een project, hoe leuker we dat vinden. En gebundeld met de expertise van Ilionx kunnen we dit soort trajecten in de toekomst goed aan.”

Jan Veltman, sinds eind 2020 de nieuwe CEO van Ilionx, laat op zijn beurt weten: “De overname is een zeer welkome uitbreiding van het dienstenportfolio van Ilionx. Samen hebben we voldoende slagkracht om digitale transformatieprojecten in de zorg- en overheidssector tot een succesvol einde te brengen.”

“Dit onderbouwen we niet alleen met onze gezamenlijke domeinkennis, maar ook met onze gelijke culturele waarden en manier van samenwerken. Ondernemerschap klinkt terug in onze beide organisaties en verbindt ons.”