Le Blanc Advies verruilt Apeldoorn voor Utrecht

27 augustus 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Middelgroot adviesbureau voor de publieke sector Le Blanc Advies heeft Apeldoorn verlaten en een nieuw kantoor betrokken in Utrecht.

De oude locatie in Apeldoorn is verruild voor de Secoya Campus op businesspark Papendorp in Utrecht. “Op deze locatie kunnen we de markt beter bedienen: we zitten dichterbij de klant, onze medewerkers komen grotendeels uit de randstad en de bereikbaarheid voor cursisten van de Academy is ook beter”, trapt Joost Gordijn af, directeur van Le Blanc Advies en van Le Blanc Academy, de opleidingstak van het bureau.

Opgericht in 2006 en met 45 professionals is Le Blanc Advies een adviesbureau voor analyse en architectuur van business en informatie. Het team van analisten en architecten geeft dagelijks richting en vorm aan alle veranderingen die invloed hebben op de manier waarop (semi-)overheidsorganisaties informatie organiseren en toegankelijk maken.

Le Blanc Advies verruilt Apeldoorn voor Utrecht

Tot de klantenkring behoren grote Nederlandse (semi-)overheidsinstellingen zoals gemeente Amsterdam, provincie Utrecht, Prorail, NS, UWV, Stichting Mij, Belastingdienst, KvK en EDSN.

Dichter bij klanten, medewerkers en cursisten

Vooral voor opleidingstak Le Blanc Academy betekent de verhuizing naar een nieuw kantoor een “grote stap”, legt Gordijn uit: “Waar de cursussen eerst op een externe locatie werden gegeven is het nieuwe pand nu ook de trainingslocatie voor alle cursussen binnen het aanbod van de Le Blanc Academy.”

Die combinatie van beide bedrijven in één kantoor is volgens de directeur enorm waardevol: “De Le Blanc Academy groeit de laatste jaren hard, waardoor het tijd was voor een kantoor waarbij we de Academy ‘in huis’ konden hebben. De professionele omgeving van Secoya draagt bij aan wat wij bij de potentiële cursist willen uitstralen.” Hij voegt nog toe: “Veel cursisten werken bij de overheid, en een gunstige en centrale ligging heeft een positief effect op het aantal cursussen dat we jaarlijks kunnen geven.”

Verhuizen tijdens corona

Een verhuizing in de huidige coronatijd lijkt op het eerste gezicht een opmerkelijke keuze. Op de vraag hoe het bureau alles praktisch heeft weten om te zetten, laat Gordijn weten dat een goede voorbereiding heeft gezorgd voor een soepele overgang. “We hebben met inpakken de tijd genomen in Apeldoorn al. We zijn goed voorbereid aan de verhuizing begonnen. Hierdoor hebben we binnen één dag alles kunnen verhuizen. Omdat we met zes medewerkers vast op kantoor zitten, en het kantoor veel meer capaciteit heeft dan dat, hebben we goed rekening kunnen houden met de coronamaatregelen en de afstand van elkaar.”

In lijn met de huidige pandemie is het nieuwe kantoor volledig ‘coronaproof’ ingericht, legt Gordijn uit, “omdat bijna al onze consultants bij de opdrachtgever nog thuis moeten werken. Hierdoor hebben we op kantoor erg veel ruimte. Ook kunnen we in de ruimte waar we cursussen geven tien cursisten met anderhalve meter afstand ontvangen.” 

Maar ook al voor de verhuizing had Le Blanc Advies zijn beleid al volledig afgestemd op de coronamaatregelen, voegt Gordijn toe: “In principe werken alle kantoormedewerkers zoveel mogelijk thuis. Wel zorgen we ervoor dat in ieder geval twee van ons dagelijks aanwezig zijn op kantoor. Wanneer een van onze consultants een dag op kantoor wil werken, verwachten we dat zij dit eerst aangeven”, besluit de directeur.