Le Blanc Advies: ‘Samen naar een goed geïnformeerd Nederland’

02 april 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

“Wij hebben de ambitie om, samen met onze klanten Nederland op goede wijze te informeren. Een stip op de horizon, die constant in beweging is. Net als wij.” Dat zegt Joost Gordijn, directeur van Le Blanc Advies, een bureau voor analyse en architectuur van business en informatie.

Bij Le Blanc Advies werken “meesters met een missie”. De 40 analisten en architecten geven dagelijks richting en vorm aan alle veranderingen die invloed hebben op de manier waarop (semi-)overheidsorganisaties informatie organiseren en toegankelijk maken.

Het adviesbureau doet dat volgens directeur Gordijn op unieke wijze. “Kenmerkend is onze persoonlijke, mensgerichte benadering. Die zorgt voor verbinding en een sterk, doeltreffend resultaat.” Hij vervolgt: “We hebben aandacht voor de wensen van onze opdrachtgevers en voegen daar alle mensen die met de verandering te maken hebben aan toe: eindgebruikers en collega’s, intern én in de werkomgeving.”

Le Blanc Advies: 'Samen naar een goed geïnformeerd Nederland'

Onafhankelijk

Le Blanc Advies richt zich zowel op verbinden als ondernemen. Gordijn: “Het is altijd zoeken naar de juiste balans, want je wilt het beste van beide. Overheid zit in ons DNA. Als geen ander weten we hoe deze wereld werkt. Hoe belangrijk oplossingen zijn waarbij iedereen wordt gehoord. Tegelijkertijd blijven wij een onafhankelijke externe partij. Met denk- en daadkracht. Wat we beloven, maken we waar.”

Dat de werkzaamheden van Le Blanc Advies worden gewaardeerd, is terug te zien in de langetermijnrelaties met opdrachtgevers en een gemiddelde klantbeoordeling van een 8+. Gordijn: “Dit zit ‘m in het feit dat wij ons richten op het grotere doel. De vraag achter de vraag. Of het nou gaat om het informatiegericht werken bij Defensie, de verdere digitalisering van de rechtspraak of de informatievoorziening vanuit het nieuwe afsprakenstelsel in de zorg: een oplossing werkt pas écht, wanneer iedereen er wat aan heeft.”

De onafhankelijke consultancy-organisatie uit Apeldoorn werd in 2006 opgericht. Tot de klantenkring behoren grote Nederlandse (semi-)overheidsinstellingen zoals gemeente Amsterdam, provincie Utrecht, Prorail, NS, UWV, Stichting Mij, Belastingdienst, KVK en EDSN.”

Eigen Academy

Dankzij de eigen Academy van Le Blanc Advies wordt  de organisatie ook gezien als kennisinstituut. Gordijn: “Onze Academy is bedoeld voor alle professionals die willen doorgroeien op het gebied van analyse en architectuur. Hiervoor bieden we hoogwaardige trainingen die voldoen aan internationale erkende certificeringen. Ook hierin staat de mens en zijn specifieke kennis en ervaring centraal. Zo werken wij écht samen aan een goed geïnformeerd Nederland.”