Remco ter Avest nieuwe directeur van Le Blanc Advies

28 september 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Er heeft wisseling van de wacht plaatsgevonden bij Le Blanc Advies. Joost Gordijn, die ruim zes jaar leidinggaf aan het advies- en trainingsbureau, heeft het stokje overgedragen aan Remco ter Avest.

Met de aanstelling van Ter Avest kiest Le Blanc Advies voor iemand uit de eigen gelederen. Ter Avest begon in 2011 bij het adviesbureau, waar hij sinds 2012 deel uitmaakt van het managementteam. Hij maakt nu de stap van commercieel manager naar directeur.

“Ik ben ontzettend blij met deze mooie stap, en het is een eer om in Joosts voetsporen te mogen treden”, laat hij weten. “Hij heeft Le Blanc gemaakt tot het bedrijf zoals het nu is en dat zit na al die jaren echt in mijn DNA. Ik vind het belangrijk om dat DNA te behouden, en echt een mensgericht bedrijf te blijven met aandacht voor onze consultants en klanten.”

Remco ter Avest, Directeur, Le Blanc Advies

Le Blanc Advies, dat is gevestigd in Utrecht, is een bureau gespecialiseerd in IT-advisering en -architectuur en informatievraagstukken. De focus ligt op klanten in de zorg- en overheidssector. Sinds de zomer van 2021 is Le Blanc Advies onderdeel van Ilionx.

“We hebben met onze consultants en met onze Academy een naam opgebouwd als specialist op het gebied van businessanalyse en -architectuur. Daar ben ik trots op”, laat Gordijn weten. “Nu is het moment gekomen om mijn positie af te staan aan Remco, en daar heb ik alle vertrouwen in. Zijn ervaring binnen Le Blanc en zijn commerciële slagkracht gaan zowel Le Blanc Advies als Le Blanc Academy naar een volgend niveau tillen.”

De 50-jarige Ter Avest zal als directeur verantwoordelijk worden voor het reilen en zeilen van het bureau, evenals voor de verdere uitbreiding van de synergieën met Ilionx. Vanuit zijn nieuwe functie geeft hij leiding aan rond de 45 medewerkers.

Eerder in zijn loopbaan werkte Ter Avest op de IT-afdelingen van de Belastingdienst, het Kadaster en ProRail. Bij het spoornetwerkbedrijf was hij onder andere verantwoordelijk voor het introduceren van agile werken, het managen van businessprojecten en het leiden van aanbestedingen.